Разкриха кой е собственикът на PornHub

19.12.2020, 14:00

Къде си бил до сега, идоле наш?

   
 
Разкриха кой е собственикът на PornHub

Това беше може би тайната на десетилетитето, а защо не и на века. Най-накрая стана ясно кой е идолът на стари и млади, обвързани и самотни - собственикът на PornHub. Оказа се, че това е бизнесменът Бернард Бергемар. Той е най-големият съсобственик и бенефициент на MindGeek, който притежава Pornhub, RedTube и YouPorn.

Името на Бергемар не фигурира в никакви документи. Участието му в компанията беше изяснено чрез проследяване на голямата дялова структура на дъщерните дружества на MindGeek. Тези компании получават милиони долари лицензионни възнаграждения, включително лицензионни такси. Формално MindGeek дължи на една от дъщерните си компании 200 милиона долара и им плаща 1,5-2 милиона на месец.

Досега само тесен кръг от топ мениджъри на MindGeek знаеше за Бергемар. И името му бива споменато в Google във връзка със съдебно дело преди десетилетие, в което той свидетелства като директор на RedTube.

А сред инвеститорите в MindGeek, собственост на Бергемар, е и университетът Корнел. През 2011 г. 125 анонимни инвеститори инвестират в него. Сред тях е не само престижен университет, но и един от най-големите финансови холдинги в САЩ, JPMorgan Chase.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ