Колко секс правят щастливите хора?

10.07.2019, 11:00

Поредното странно изследване с поредният странен отговор

   
 
Колко секс правят щастливите хора?

Разбира се, всеки човек е индивидуален и сексуалните апетити са различни. Има хора, чийто нужди са по няколко пъти на ден, а някои са напълно доволни от секса веднъж годишно и по телефона. Учените успяха да намерят средна стойност дори в такъв индивидуален случай като сексуалните желания.

Изследователи от Университета в Мисисага в канадската провинция Онтарио откриха колко пъти средно щастливите хора правят секс. За да извлекат средната стойност, те трябва задълбочено да проучат въпросниците с психологически тестове от 25 510 души на възраст от 18 до 89 години.

Оказа се, че най-щастливите хора, чиито профили са участвали в проучването, правят секс веднъж седмично. (Малко, ни се вижда на нас, но срещу науката как да вървиш.)

"Смята се, че честите сексуални контакти правят човек по-щастлив", бърза да ни предаде урока психологът Ейми Мюс. "Нашите изследвания доказаха, че броят на контактите не подобрява настроението. Достатъчно е да правите секс веднъж седмично, като по този начин поддържате връзка с партньора.", развенчава социалните митове добрият доктор.

Ако искаш им вярвай, ние малко се съмняваме в заключителната теза.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ