Ето защо трябва да изчакате преди да правите секс

15.03.2020, 14:00

Ако искате сериозна връзка

   
 
Ето защо трябва да изчакате преди да правите секс

Сексът е съществена част от всяка връзка и също така е знак за близост и привързаност между партньорите. Когато стане дума за секс често се чувстваме доста уверени, но не винаги сме напълно готови, когато се стигне до съществената част.

Сексът доминира в мислите ни и предизвиква у нас среднощни фантазии и безсънни вечери.

Особено, когато сме във връзка ни се иска да бъдем все по-интимни с обекта на желанията си, но често не сме наясно дали и колко трябва да изчакаме преди да се стигне до леглото.

1896230

Не съществуват строго определени норми и правила, когато става дума за секс. Важното е как се чувстват двамата партньори един с друг и до каква степен са готови да се отдадат един на друг. Но все пак тези съвети биха ти помогнали, в случай, че се чувстваш неуверен.

Не позволявай на връзката ти да зависи само от секса

Проучване гласи, че повечето двойки изчакват поне от 3 до 5 срещи преди да се озоват в спалнята заедно. В такъв период от време партньорите се опознават по-добре и между тях започва да се поражда химия.

1896231

Важен фактор са очакванията

Често, когато се прибързва с нещата, човек има високи очаквания, след което остава разочарован. Първоначално си изясни какво наистина чувстваш към нея и чак тогава се впускай в интимности.

Всичко зависи от комфорта и доверието

Понякога няма значение от колко време се срещате. Важното е да се чувствате уверени и да имате доверие един на друг.

Има ли химия?

Вероятно тя те привлича физически и си и много навит. Но съвсем друго нещо е да я опознаеш нейната личност и да се сближиш и по емоционален начин с нея. Тогава сексът е много по-вълнуващ и качествен.

1896232

Време?

Трябва да си наясно с това, че жените трябва да се сближат с партньора си, за да му се доверят и да се отпуснат пред него. За някои дами са достатъчни две-три срещи, но при други може да с е стигне и до няколко месеца.

Мисли в дългосрочен план

Ако забавиш нещата, ще имаш възможността да направиш по-информиран избор. Това ще ти помогне да изградиш и по-стабилни отношения и стабилна емоционална връзка с дамата.

Довери се на инстинкта си

Ако се чудиш дали си готов, най-вероятно не си. Всичко зависи от това какво искаш от тази връзка. Ако се почувствате готови, направете го още на първата среща. Във връзките няма правила и ограничения. Важното е да се чувствате комфортно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ