В Япония има будистки храм, посветен на женските гърди

25.10.2016, 17:15

Задължителна дестинация, ако планувате пътуване до Страната на изгряващото слънце

   
 
В Япония има будистки храм, посветен на женските гърди

Храмът Джисон-Ин е един от най-уникалните будистки храмове в Япония. Той се намира в малкия град Кудояма и от външната си страна изглежда напълно обичайно. Но веднъж щом стъпите във вътрешността му, ще разберете, че се намирате на наистина специално място. 

1795282

Посетителите биват посрещани от хиляди дървени плакети, на които са закачени по две женски гърди, направени от най-различни материали - плат, дунапрен, пластмаса и др. Причината за това е, че преди много време, когато Джисон-Ин все още е бил просто обикновен будистки храм, местен доктор е довел пациентка, страдаща от рак на гърдата. В опит да ѝ помогне и в знак на добра воля, той предложил един такъв плакет на свещеника и така се зародила традицията. 

1795281

Днес хиляди жени от цялата страна посещават храма и носят такива плакети, с които си пожелават най-различни неща - успешна бременност, добра кърма или успех в битката с рака на гърдата. 

Ако трябва да сме честни, няма как да не споделим съмненията си, че огромна част от плакетите в Джисон-Ин са били придружени с пожелания за уголемяване или намаляване на гърдите, но в това няма нищо лошо... просто казваме.

1795279

1795283

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ