19 знака, че фирмата не се интересува от вас

16.03.2016, 10:00

Дори и от години да работите там

   
 
19 знака, че фирмата не се интересува от вас

Хората са различни. Светът е шарен. Работа има каква ли не. Някои от нас не обичат да се задържат дълго на едно място, а други могат с години да се трудят в една и съща компания и само да я следват от офис в офис. Но макар и да има много случаи, в които служителите действително се чувстват добре на работното си място, то често се оказва, че на компанията, в която работят, всъщност изобщо не ѝ пука как се чувстват хората.

Как да разберете дали и вие самите не сте част от подобна отровна работна атмосфера? Лесно е - просто трябва да съблюдавате за някои от следващите знаци:

1. Шефът ви не ви дава никакви съвети, никаква обратна връзка и никаква подкрепа

Ако ръководителят ви изобщо не се интересува дали постигате успехи в задачите си, дали се усъвършенствате, значи му е абсолютно все едно как се чувствате в тази компания.

2. Не ви се заплаща както подобава

Ако ясно усещате, че ви се плаща много по-малко, отколкото заслужавате, или пък не получавате абсолютно никакви компенсации за извънреден труд, замислете се дали изобщо някой се сеща за вас в тази фирма.

3. Заслужавате повишение, но ви пропускат

Това е красноречив знак, особено ако вършите много добра работа, но някой друг около вас бъде повишен.

4. Никой не се интересува от мнението ви

Ако вашият ръководител или колегите ви изобщо не се интересуват от мнението ви, може би не се интересуват и от вас самите.

5. Ако искате помощ или допълнителни ресурси, никой не ви обръща внимание

Искате помощ, но никой не ви обръща внимание? Заливат ви с празни обещания, които ръководството никога не изпълнява? Защо още стоите в тази компания?

6. Компанията е по-важна от хората в нея

Ако шефът ви се интересува повече дали ви е валиден болничният, отколкото вие дали сте добре, значи нещо генерално не е наред.

7. Проектите, които би трябвало вие да движите, все по-често са прехвърляни на други хора. Без причина. И без обяснения.

8. Шефът ви ви унижава

Ако се държи зле с вас, унижава ви и ви обижда, значи за него отдавна сте спрели да сте човешко същество и сте просто служител с определени задължения.

9. Никой не ви уведомява за постигнатите резултати

Да кажем, че сте работили по даден проект, но така и не е станало ясно какви са крайните резултати от него. Може и да чуете от случаен разговор, но ръководителите ви вече не смятат за необходимо да ви държат в течение. Това е важен знак.

1666587

10. Взимат решения за вас без ваше знание

Това е много важен знак, може би един от най-важните. Ако вашите ръководители решават бъдещето ви, а вие сте последният човек, който разбира какви са решенията им, значи вече дори не ви броят за жив.

11. Последни разбирате важните фирмени новини

Струва ви се, че вие сте последният човек, който научава важни новини за компанията? Най-вероятно е точно така.

12. Шефът ви не се интересува от личния ви живот. Ама изобщо

По-скоро тук търсете сравнението с другите колеги. Ако тях ги разпитва за плановете им за почивка и как са си изкарали снощи, а вас ви подминава като пътен знак, имайте едно наум.

13. Шефът ви се интересува от вас, само когато сте се издънили

Когато си свършите работата добре, все едно ви няма. Но ако се издъните, шефът ви веднага цъфва, за да ви трие сол.

14. Никой не иска да му помагате

Ако преди са ви търсили по всякакви въпроси, а вече хората дори странят от вас, дори и да имат проблем, значи дори колегите ви не се интересуват от вас, а какво остава за компанията като цяло.

15. Шефът ви отказва всякакви ваши молби

Молите го за гъвкаво работно време или смяна на ресора по ред причини, но шефът ви категорично отказва, без да ви посочи някаква причина. А причината всъщност сте вие.

16. Не знаете как се справяте

Защото никой не се интересува от вас и не получавате абсолютно никаква обратна връзка

17. Карат ви да работите в почивни дни и по време на отпуската

Никой не зачита личното ви пространство и все по-често ви карат да работите във времето, в което заслужено трябва да си почивате.

18. Казват ви в прав текст, че не сте важен за фирмата

От това по-красноречиво здраве му кажете.

19. Не се борят, за да ви задържат

Ако сте показали, че се чудите дали да оставате във фирмата, но никой от ръководството не се опитва да ви убеди, че е добре да останете, знайте, че те се надяват да си тръгнете колкото се може по-бързо.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ