14 причини работата от вкъщи да е гадна

04.04.2014, 09:15

Всички детайли, които ще провалят опитите ви да работите от дома

   
 
14 причини работата от вкъщи да е гадна

14. Децата

Ако имате деца и те са си у дома, когато се опитвате да работите, много бързо ще осъзнаете грешката, която сте допуснали в момента, в който сте решили да градите кариера от вкъщи. На хлапетата не им пука, че имате крайни срокове или, че говорите по телефона с важен клиент.

Ако Мими иска да гледа "Замръзналото кралство" (за трети път днес), то ще трябва да зарежете всичко, което правите, за да ѝ го пуснете. В противен случай тя ще се тръшка и ще вдига дандания, докато не ви прекърши. Освен това, ако някое от вашите обични чеда ви задърпа за крачола, погледне ви с влажните си кравешки очи и изфъфли "Хайде да иглаем тати!" - няма как да откажете - ще трябва да играете. Ако не склоните и не последвате дребосъчето към игрите веднага, то същата ръчичка, която досега ви умоляваше, ще грабне безкористно мишката ви и ще я хвърли с все сила до другия край на стаята.

13. Facebook... и Twitter, и Instagram, и Pinterest и всички останали социални мрежи

Социалните мрежи, които революционизираха начинът, по който комуникираме също така унищожиха и нашата продуктивност. Може да сте заровени в работа по онзи голям проект, чийто краен срок наближава и да решиет да се разсеяте "за пет минути" като влезете в една от тези мрежи и... пропадате в мрака. "За пет минути" изведнъж се превръща в "за един час" и постепенно цялото ви време и енергия са изсмукани от социалните мрежи.

12. Храната - навсякъде

Когато сте на работа в офис или навън, то нямате търпение да дойде време за обедната почивка. Тогава, в 30-те минути, с които разполагате, поглъщате внималтено подбраното ястие и това е. Ако сте у дома обаче, контролът върху това, кога и какво ядете е изцяло ваш. И вие ще се храните постоянно, защото имате неограничен достъп до кухнята и хладилника 24 часа в седмицата.

11. Лентяйството

Когато работите от вкъщи, на практика започвате работа веднага щом се измъкнете от леглото. Вече не се тревожите за това какво ще облечете, дали ризата ви не ви е тясна, дали вратовръзката ви пасва на костюма ви. Никой не може да ви накара да си измиете зъбите и сте напълно свободни да работите по анцуг и раздърпана тениска. Понякога дори ще останете по пижама цял ден. Отвратителни сте!

10. Десоциализация

Когато работите извън дома, постоянно се срещате с хора и създавате нови приятелства. Когато работите от вкъщи, си седите вкъщи. Сами. Това е не само самотно, но също така ви кара да забравите какво е да общуваш с хора.

Затова, когато стане така, че посетите някакво събитие или просто отидете до магазина за домати, то най-вероятно ще се случи едно от следните: ще говорите с всички за вдигането на цените на млечните продукти (много ги вдигнаха м*мка му) или ще се в другата крайност и ще се свиете в ъгъла с изцъклени от ужас очи.

9. Домашните любимци

Както с децата, ако имате домашен любимец, то знаете какво е да ви прекъсват постоянно. Кучетата трябва да бъдат нахранени и разходени, котките обичат да се разхождат върху клавиатурата ви и понякога да спят в скута ви. И всички гадинки са неуморими в опитите си да ви привлекат вниманието.

8. Домакинската работа

Има прах по телевизора. В мивката има неизмити съдове и имате нужда от чисти кърпи. Всяка дреболия може да се превърне в цял ден чистене и подреждане. Ще искате да почистите и да оправите бъркотията и няма да свършите грам от работата, за която ви се плаща, докато не го направите.

7. Слънчевата светлина

Едно от предимствата на това да работиш в гигантска офис сграда е, че, в повечето случаи, рядко виждате какво е точно времето навън. Когато сте у дома обаче и слънцето нахлува през прозорците, поривът да излезете навън и да ударите някоя и друга биричка в парка е неустоим.

6. Снежните дни

Независимо колко сняг натрупа, какво бедствено положение са обявили, за разлика от всички, които трябва да се придвижат до работните си места, но не могат, вие сте си на работното място и ще трябва да работите, няма как.

5. Съседите

Шумове. Отгоре, отдолу, отляво, отдясно. Някой си е взел почивен ден, за да ремонтира и бормашината все едно дълбае във вашето слепоочие, а не в стената на петия етаж. Ако живеете в блок или кооперация, всичките съседски шумове ще ви изпилят нервичките.

Ако сте в къща, съществува риска да се зазяпате през прозореца, като дърта клюкарка, за да видите какво правят съседите. Нищо не пречи да сте информирани, но когато се информирате по няколко часа на ден, нещата излизат извън контрол.

4. Ходенето до магазина

"Скъпи, ще отидеш ли за хляб?" Всички около вас ще си мислят, че когато работите от вкъщи имате предостатъчно време, за да изпълнявате дребни задачки, но не е така. Нямате време, защото всъщност РАБОТИТЕ.

3. Не можете да отлагате "за утре"

Защото работата, която трябва да свършите е на една ръка разстояние през цялото време. Когато зависите от служебен компютър, до който имате огрничен достъп, краят на работното време се явява като спасителен пояс. У дома обаче не можете да оставите нещата за утре, тъй като сте нон-стоп в работна среда. Затова се случва да работите събота вечер, когато всички останали купонясват.

2. Бръсненето

Ще настъпи ден, в който ще се погледнете в огледалото и там ще видите Чубака с потник на дупки и голямо жълто петно върху него. В този момент ще ви се прииска поне за малко да се лъснете, да облечете костюм и риза и да се почуствате добре.

1. Повече няма да поискате да се върнете в офис

Така е. Веднъж у дома - цял живот у дома. Всички положителни черти на това да работите от вкъщи продължават да са повече от негативите и, ако ви се отвори възможност да изоставите работата, която вършите от дома, то ще се изправите пред сериозна мисловна дилема. Може дори да осъзнаете, че работата от вкъщи не е чак толкова гадна, въпреки че е работа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 10
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 14.04.2014 | 14:38
10 Понякога се получава и така.,
от Не е посочен | 07.04.2014 | 15:48
9 Ако няма кой да ми пречи мога и от у дома да работя, не ми пречи.
от Не е посочен | 07.04.2014 | 12:13
8 До нагласа си е преди всичко.
от Не е посочен | 04.04.2014 | 19:07
7 Не мисля, че е много гадна .
от Не е посочен | 04.04.2014 | 16:54
6 Всичко е въпрос на нагласа за интровертни типове е повече от добре.
от Не е посочен | 04.04.2014 | 16:01
5 Правя го само в краен случай, когато съм болен, а имам неотложна работа.
от Не е посочен | 04.04.2014 | 15:36
4 Луди ли сте..? Работата от вкъщи е най - якото нещо !
от Не е посочен | 04.04.2014 | 10:55
3 В офиса се чувствам по работоспособен.
от Не е посочен | 04.04.2014 | 10:16
2 децата ще ми пречат
от Не е посочен | 04.04.2014 | 09:54
1 Така е, човек е много по-продуктивен , когато работи в офис в работна среда, защото вкъщи все изниква нещо, което трябва да се свърши и отлагаме работата за по-късно, а това по-късно би могло да значи и много късно, така че най-добре е да се работи в офис извън дома.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ