Триковете на IKEA, които ни карат да харчим повече

22.11.2021, 15:00

И как да ги избегнем!

   
 
Триковете на IKEA, които ни карат да харчим повече

отиваме в IKEA за нещо конкретно. Обикаляме из коридорите със стотици артикули и накрая се озоваваме с пълна торба на касата. Днес ще ти разкрием триковете на популярната верига и ще ти покажем как да не се хващаш.

Кюфтетата управляват всичко

Ако не си опитвали кюфтетата от IKEA, значи не си живял. Това е един от най-продаваните продукти в мрежата. Всяка година в света се изяждат около 1 милиард кюфтета. На какво се дължи това явление? Ресторантите на IKEA са разположени точно в средата на магазина, така че гладните купувачи да могат да хапнат бързо и да продължат да харчат небрежно пари за безполезни стоки. Освен това са и вкусни.

IKEA произвежда матраци и възглавници по индивидуален размер

Какъв е проблемът? Факт е, че след като ги купиш от там, не можеш да намериш спално бельо в нито един друг магазин. Това означава, че купувачът става роб на веригата до края на живота си.

Технологията винаги е по-скъпа

Всички уреди за вграждане в магазина са единствените стоки, които не се произвеждат във фабрики на IKEA, а във фабрики на трети страни. Така че, ако си мислиш, че фурната е толкова скъпа поради факта, че е много качествена, това не е така. Само доплащаш за производство.

Консултантите не те докосват

И това също е трик. В случай, че не си забелязал, консултантите на IKEA изобщо не идват и не предлагат помощ. Това е така, защото без консултанти просто разчитаме само на собствения си вкус и мозък, което не винаги е удобно за портфейла ни.

Всичко е свързано с оформлението

Понякога IKEA ни напомня на лабиринта на Минотавъра. След известно време клиентът може да забрави защо е влязъл в магазина. Life hack: има преки пътища, които от началото на магазина могат веднага да доведат почти до изхода. Обикновено тези пасажи са скрити някъде в ъгъла и са обозначени с малка стрелка.

Планина от стоки = евтино

Всъщност не. IKEA обича да използва принципа на бика или когато в магазина се поставят огромни кошници, които са пълни догоре с всякакви не особено необходими стоки: играчки, лъжици, одеяла, салфетки. Обикновено това е техниката, използвана в търговските магазини, когато евтините стоки се натрупват в една голяма купчина. По навик изглежда, че всичко в тези кошници е евтино, но това изобщо не е така.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ