Смущаващи прояви на работното място

11.03.2016, 15:00

На всички ни се е случвало

   
 
Смущаващи прояви на работното място

Хората, които работят в офис, прекарват на работното си място повече време, отколкото вкъщи. Вероятно затова изобщо не е учудващ фактът, че на работа постоянно попадаме в смущаващи ситуации, от които ни е срам, но пък успокоителното е, че се случва на всички.

Ставате от бюрото си и тръгвате, но забравяте, че сте със слушалки

1663491

Слушал си песен, после си гледал някакво видео и си забравил да си извадиш слушалките от ушите, а спешно се втурваш към тоалетната. И става фалът. Разбира се, всичките ви колеги умират от смях, докато се спъвате в кабели и хвърчат слушалки наоколо.

Топлите нещо в микровълновата и умирисвате целия офис

Имате си някакви запаси от вчера или онзи ден и решавате да си ги стоплите, защото нямате време да излизате за обяд. Обаче те така засмърдяват, че ароматизират целия офис и колегите ви искат да ви убият за това.

Водите личен разговор по телефона

Неудобно ви е да говорите с гаджето си по телефона в офиса, но вече ви е неудобно и да излизате навън на всеки 15 минути, защото тя не престава да звъни. Решавате, че ще говорите от мястото си, но се налага да се разберете с нея за доста лични неща. Естествено, колегите ви чуват и коментират всичко чуто.

След разговор с шефа виждате, че имате храна между зъбите

Ходили сте на обяд, после шефът ви е извикал за работна среща. Вие сте спокойни, казали сте си позитивни неща, той не ви е нахокал, но влизате в тоалетната, поглеждате се в огледалото и виждате, че имате остатъци от магданоз между зъбите. О, ужас! О, срам!

Пратили сте e-mail до всички, вместо само до един

1663494

Получавате служебен мейл и трябва да отговорите, но само на офис-мениджъра. Вместо това вие сте цъкнали "отговори до всички" и става доста тъпо. Дано не сте писали нещо обидно и срамно в този мейл, но едва ли.

Стомахът ви се бунтува

1663490

Глад, кафе и вода. До обяд в стомаха ви настава ужас. Червата ви къркорят сякаш хитлеристи разстрелват евреи. Колегите ви се обръщат към вас да видят какво става и дали наистина вие сте източникът на тези шумове. А вие се червите като домата, който искате да изядете.

Взирате се в секси колежка и ви залавят

1663492

Разбира се, вие го правите несъзнателно. Таня днес си е облякла най-изрязаната риза и буквално виждате как сутиенът ѝ протестира, искайки да освободи тези гърди. Тя ви спипва на местопрестъплението и ви отправя такъв поглед, че ви се иска ламинатът да се отвори и принтерът да падне върху вас, та да се свърши с тази драма.

Духате си носа

На всеки се случва да настине или да го удари влиянието на климатика. И тогава едни сълзи, едни сополи, духате си носа и всички ви гледат лошо. Знаете какво си мислят - че трябва да си отидете вкъщи и да спрете да ги пръскате с бацили.

Отваряте нещо мръснишко на компютъра си и колега ви вижда

Някой ваш приятел ви пуска линк по скайп и вие кликвате, за да видите за какво става дума. Оказва се, че е някаква мръснишка снимка, а в този момент Рангел минава зад бюрото ви и вижда какво гледате. Разбира се, заключава, че сте маниак и ще го сподели с другите колеги при първа възможност.

Пръдвате шумно в тоалетната, но всички чуват

Отивате до тоалетна и просто не можете да задържите тази пръдня. Външната врата обаче е отворена и колегите, които са в непосредствена близост до нея, а и другите, чуват този газов вик. Вече не ви се иска да излизате от там, но ще трябва, защото Мими вече чука на вратата с въпроса "Заето ли е?". Явно само тя не е чула.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ