Световни компании, които обявиха фалит, заради пандемията от коронавирус

01.07.2020, 09:45

Светът вече никога няма да бъде същият!

   
 
Световни компании, които обявиха фалит, заради пандемията от коронавирус

Коронавирусът нанесе огромна вреда на много бизнеси по света. За съжаление много световни компании обявиха банкрут, заради пандемията. Ето кои са те:

Cirque du soleil

2234892

Канадската циркова компания Cirque du Soleil е подала искане за защита от фалит. Заради пандемията те трябваше да прекратят всички изяви и да уволнят 3480 души - почти 90% от служителите. Компанията е подготвила план за преструктуриране, който ще бъде възможен, ако собствениците инвестират 300 милиона долара за рестартиране на цирка.

Hertz

2234890

Една от най-големите компании за коли под наем в света, обяви фалит заради кризата, причинена от пандемията на коронавирус. Hertz Global Holdings и няколко нейни дъщерни дружества в Канада и Съединените щати подадоха сигнал за фалит. В същото време всички офиси на компанията са отворени и продължават да работят.

Virgin Аustralia

2234889

Virgin Australia е една от най-големите авиокомпании в Австралия, основана от милиардера Ричард Брансън. Компанията помоли австралийското правителство за помощ, но тя отхвърли искането. В резултат на това на 21 април Virgin обяви фалит.

JCPenney

2234888

Американската верига универсални магазини, с производството на облекло, обувки и обзавеждане на дома, JCPenney подаде заявление за фалит на 15 май. Дълговете на компанията достигнаха 4,2 милиарда долара. Компанията вече търпи загуби 9 години подред, а коронавирусът само изостри ситуацията. Затова JCPenney затвори всички останали 850 търговски обекта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ