Какви помощи се изплащат на хората в другите държави по време на пандемията?

22.04.2020, 09:00

Никак не е зле!

   
 
Какви помощи се изплащат на хората в другите държави по време на пандемията?

Коронавирусът засяга не само здравето, но и икономиката. Милиони хора по света останаха без доходи и за да ги подкрепят, правителствата на страните организират плащания, безвъзмездни помощи и надбавки. Ето колко плащат на хората в различни страни:

Обединеното кралство

2500 паунда се изплащат на тези, които са получили поне половината от доходите си от самостоятелна заетост и са плащали данъците от нея. Друго условие - доходът не трябва да е повече от 45 150 паунда годишно.

Хонконг

Тук обезщетението се дава на всички, които са над 18 години - еквивалентът на 1 130 евро. А по-бедните биват облекчавани и от месечния наем на обществено жилище.

Германия

Държавата плаща 5 хиляди евро на всички самостоятелно заети лица и индивидуални предприемачи. Необходимо е само да се попълни заявка в сайта, и в рамките на вечер до на няколко дни парите ще попаднат в сметката - всичко се решава от компютъра.

САЩ

На всеки с доход под 77 460 долара годишно ще му бъде изплатена помощ 1200 долара. Колкото по-високи са доходите, толкова по-ниски са плащанията. Тези, които получават повече от горепосочената сума годишно, няма да получават плащания.

Япония

В Япония помощта се изплаща на абсолютно всички, но не много - 94 440 йени (около 877 щатски долара), въпреки факта, че минималната заплата в страната е 142 916 йени на месец.

Австралия

715 австралийски долара се изплащат на бедните, инвалидите, пенсионерите и безработните. Това е седмична минимална заплата.

Русия

12 130 рубли ще бъдат изплатени на тези, които са загубили работата си след 1 март 2020 г. и са кандидатствали в службата по заетостта. А семействата, които разчитат на майчински обезщетение, могат да получат 5 хиляди рубли за всяко дете до три години.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ