Искате да работите в Google? Можете ли да отговорите на следните въпроси?

22.03.2016, 15:00

Не сме очаквали такова нещо

   
 
Искате да работите в Google? Можете ли да отговорите на следните въпроси?

Винаги сме смятали, че за да работиш в Google, трябва да си някакъв мега съсредоточен и строго профилиран специалист. Днес обаче вярата ни леко се поразклати, след като попаднахме на няколко необясними въпроси, задавани на интервюта за работа именно там. Е, вероятно само ние не можем да си ги обясним, защото HR отделите на могъщата корпорация очевидно са подбирали хората си чрез някои от следните въпроси:

1. Колко пари ще струва да се измият всички прозорци в Сиатъл?

2. Защото шахтите на каналите са кръгли?

3. Налага ви се да проверите дали колегата ви Боб е записал телефонния ви номер правилно, но не може да го питате директно. Трябва да напишете въпроса си на листче, да го дадете на Ева, която ще го занесе на Боб и ще върне отговора му. Какво, освен директния въпрос, трябва да напишете на листчето, за да сте сигурни, че Боб ще разкодира съобщението, а Ева няма да научи телефонния ви номер?

4. Колко хора, занимаващи се с акордиране на пиана, има по света?

5. В едно селце със 100 женени двойки всеки мъж е изневерил на жена си. Всяка жена в селцето веднага разбира, когато някой чужд мъж изневери, но не разбира, когато собственият ѝ съпруг кривва. Има закон за прелюбодеянието и ако една жена може да докаже, че мъжът ѝ ѝ е изневерил, трябва веднага да го убие. Всяка жена се подчинява на този закон. Един ден кралицата на селцето слиза при хората и заявява, че поне един съпруг е бил неверен. Какво се случва после?

6. Мъж се врязва в хотел с колата си и губи парите си. Какво се случва после?

7. Колко пъти на ден стрелките на часовника застават една върху друга?

8. Колко прахосмукачки годишно се произвеждат в САЩ?

9. Измислете евакуационен план за Сан Франциско.

10. Ако един човек набере поредица от цифри по телефона, какви думи ще се формират от буквите, асоцииращи се със съответните цифри?

11. Смалили сте се до размерите на монета. Масата ви се е намалила пропорционално. След това ви хвърлят в празен блендер. Остриетата ще се завъртят след 60 секунди. Какво правите?

12. Колко топки за голф могат да запълнят един ученически бус?

13. Трябва да стигнете от точка А до точка Б, но не знаете дали ще успеете. Какво ще направите?

14. Обяснете на 8-годишния си племенник какво е база данни в три изречения.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ