Най-популярните суеверия

Всички сме суеверни. Колкото и да не си го признаваме. Дори и да се правим на смели мъжаги, които не трепват и пред най-свирепата черна котка, пресичаща пътя им. Дори и на петък 13-ти да не се събуждаме с ясното съзнание, че сто процента нещо ще се случи. Суеверията са по-силни от нас и вероятно досега не сме го съзнавали.

Те са се настанили трайно в съзнанието ни и действат по този коварен начин още от детството ни, в което добрите хора в семейството ни връзват червен конец на ръката. Ей така, против лоши очи. Оттогава започват суеверните пътища в живота ни, които вървят успоредно с нас до самия му край (вероятно породен от неспазване на някое сериозно поверие).

Ние си знаем тези суеверия, но решихме, че може би е редно да ви ги припомним в случай, че се правите, че ги няма или че изобщо не ви пука. Признайте си, когато сте били малки, сте се въртели, скачали сте на един крак и сте чакали да видите червена кола, само и само да се спасите от тежко проклятие, породено от някое детско суеверие. Детско ли? Я пак си помислете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ