Най-недисциплинираните футболисти

16.07.2018, 15:00

Лошите момчета на футбола

   
 
Най-недисциплинираните футболисти

5. Вини Джоунс

Репутацията на Вини Джоунс като "лошо момче" му отвори редица врати във филмовата индустрия и през годините ни е забавлявал с присъствието си на големия екран. Но имаше време, когато никой не се смееше, тъй като Вини Джоунс беше прочут с безразсъдното си поведение на терена и мръсната си игра. Това, разбира се, включва начина, по който Джоунс хвана грубо Пол Гаскони за тестисите, което впоследствие се превърна в една от най-известните снимки в английския футбол. Едни го обичат, други го мразят, но Джоунс определено прегърна репутацията си като едно от най-лошите момчета на терена.

2077805

4. Пепе

Централният защитник на Реал Мадрид Пепе със сигурност си има своите моменти на лудост. Това включва стъпкване върху ръката на Лионел Меси, ритане на играч, докато е безпомощен на земята, биене на шамари, ритане в лицето и много други прояви. За да влоши нещата, Пепе също така има тенденцията да се "гмурка" в краката на опонентите си, което не допринася за добрата му репутация. Разбира се, играейки за един от най-добрите отбори в света, той е със сигурност голям талант, но също така и огромна отговорност за Мадрид.

2077804

3. Дънкан Фъргюсън

Обикновено футболистите в отбрана развиват репутация на мръсни играчи, тъй като именно от тях се очаква да създадат пречки пред нападащия отбор. Това не важи за нападателя Дънкан Фъргюсън, който стана известен като един от най-грубите играчи. Фъргюсън, който играеше за Евертън и Нюкасъл, си спечели цели осем червени картона по време на дните на Висшата лига, което го постави на първо място по такива нарушения в историята на лигата. Най-тревожното му нарушение беше главата, която Фъргюсън заби на Джон Макстай, заради което трябваше да изпълни 3-месечна присъда за нападение.

05e88b79-50b0-899c-590b-69b472359567

2. Рой Кийн

Кийн се наслаждава на славата си на един от най-зловещите мъже, с които можеш да се сблъскаш на терена. За щастие днес той не играе, въпреки че си пада да заплашва хора по време на интервюта. По време на играта си обаче той представляваше почти неизбежна заплаха за кариерата на всеки опонент. Така, например, измежду множеството си проблеми като футболист, най-известният такъв е спречкването му с Алф Халанд. В акт на отмъщение, както сам признава в автобиографията си, Кийн е чакал цели 4 години, за да се срещне с Халанд на терена, за да може да му причини възможно най-отвратителната травма. Донякъде и успява, с което до голяма степен приключва собствената си кариера. 

2077802

1. Кевин Мускат

С оглед на Мускат, съществуват няколко наистина тревожни инцидента, които нямат нищо общо с футбола и могат да бъдат описани само като примитивен изблик на насилие. Това включва начина, по който Мускат приключи кариерата на Мати Холмс, оставяйки го с четири операции в крака и прогнози за ампутация. Холмс обаче не е единствен. Мускат е оставил своя белег върху играчи като Крейг Белами, Кристоф Дугари, Адриан Заха, Ашли Уорд и редица други, с което си спечели съвсем заслужено славата на "най-омразния играч във футбола". 

2077806

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ