Най-агресивинте малки породи кучета

12.08.2019, 13:00

Колкото по-малко, толкова по-злобно!

   
 
Най-агресивинте малки породи кучета

В DIV сме огромни любитрли на животните, но няма как да си изкривим душата, че някои породи кучета са малко злобнички. Разира се, голям фактор в поведението на кучето играе отношението на стопаниена, но има определени породи, които притежават известно количество агресия в харктера си.

Пък и вскички сме запознати с всеобщото разбиране, че малките кученца са някак по-недружелюбно настроени от по-големите породи. Вижте кои са шестте най-агресивни малки четириноги!

Дакел

2175205

Учените са открили, че дакелите са най-избухливите сред малките кученца. Те изобщо не харесват непознати и също не обичат да се занимават с деца. Дакелите хапят много и това е основната черта на личността им.

Бийгъл

2175201

Те са толкова сладки, нали? За съжаление обаче те могат да бъдат неконтролируеми по време на тренировките, на които ги подлагаш. Те са по-скоро емоционални, отколкото практични и могат да започнат да хапят, ако не те харесат. Трябва да бъдеш много внимателен, докато обучаваш Бийгъл, защото има вероятност да ти отвърне.

Бултериер

2175202

Това ни е любимото куче и честно казано бхяме чували, че те са супер добродушни, та чак глуповати. Но все пак специалистите съветват да си внимателен с такова куче, защото малко или много са роднини на питбулите. Избухливостта е запечатана в гените им и трябва да го имаш предвид.

Кокер Шпаньол

2175204

Кокерите са много социални кучета и много обичат да общуват дори и с непознати. Но също така те са много чувствителни и раздразнителни. Обичат да изгаят и са податливи на тренировки, но са склонни много да се ядосват.Могат да те нападнат просто ей така изведнъж.

Джак Ръсел териер

2175203

Много семейства ги предпочитат като домашни любимци, защото дори помагат в дмакинството. Но понякога рязко полудяват. И въпреки и че тогава изглеждат сладки, всъщност могат да бъдат опасни. Джак Ръселите са много силни кучета със здрави челюсти. В битка никога не се отказват, колкото и трудна да е тя.

Чихуахуа

2175206

Изобщо не са податливи на тренировка и мгат да те накарат да се съмняваш в лидерските си способности.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ