Любопитни факти за уискито

20.08.2016, 16:45

Със или без лед?

   
 
Любопитни факти за уискито

Уискито се е утвърдило като мъжко питие, но определено се забелязва, че и дамите вече не го избягват. Ето топ 6 на интересните факти за напитката. 

В превод от келтски уиски означава ''вода на живота". Не препоръчваме да замените напълно водата с уиски, но комбинацията от двете е благотворна за небцето.

1766474

За родина на напитката спорят Шотландия и Ирландия. Ние няма да заемем страна в този спор, но ще потвърдим, че и двете държави произвеждат блажени субстанции с етикет уиски.

1766487

Уиски по руски стандарти създават и братушките от СССР. Съставките са типично силни за руските мъже. За направата на "Уиски-73" са използвани ароматни препарати и ректифициран спирт. Моля, не правете това у дома си!

1766486

Old Bushmills Distillery са най-старата фабрика за уиски. Лицензът си те получават от английския крал Джеймс I още през 1608 година. Да, кралете знаят защо!

1766480

Уиски се произвежда от ръж, пшеница, царевица или ечемик.  Интересен факт е, че характерният си цвят напитката придобива след дестилацията, а суровият продукт е изцяло прозрачен.

1766470

Питате се къде ли пият уиски най-много. България. Не, не познахте. Най-големи количества се изпиват в Индия. Странно, нали?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ