Netflix пуска минисериал за един от най-известните серийни убийци във Великобритания

09.12.2020, 17:00

Ще бъде интересно!

   
 
Netflix пуска минисериал за един от най-известните серийни убийци във Великобритания

Като истински фенове на криминалния жанр с радост ти съобщаваме, че излиза нов минисериал на Netflix за един от най-известните британски серийни убийци. "The Ripper" ще бъде пуснат на пазара следващия месец и ще разкаже истинската история за петгодишното царуване на Питър Сатклиф в Йоркшир и Голям Манчестър, при което над дузина жени са жестоко убити и безброй повече - нападнати.

Поредицата от четири части, продуцирана от същия екип зад Don't F ** k With Cats, обещава да предостави внимателно и подробно проучване на мъчителните престъпления, извършени от Сатклиф срещу жени. С участието на свидетелства от разследващи, журналисти, оцелели и членове на семейства на жертви, филмът изследва как предразсъдъците по онова време са довели до неправилно ръководене на случая от полицията. Именно това е възпрепятствало разследването и в крайна сметка е позволило на Съклиф да избегне залавянето.

Съобщението на Netflix за сериала идва след новината, че Сатклиф е починал на 74-годишна възраст след заразяване с COVID-19 в HM Prison Frankland. След затварянето му през 1981 г., Сатклиф е изпратен в психиатричната болница Broadmoor през 1984 г., където остава до 2009 г., когато е обявено, че вече не е психично болен.

Изгледай трейлъра, за да ти стане ясно какво да очакваш на 16 декември, когато поредицата ще бъде налична в Netflix.

***

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ