8 правила на живота от Дейвид Линч!

09.05.2017, 15:00

Ето какво казва великият режисьор малко преди премиерата на новия сезон на Twin Peaks

   
 
8 правила на живота от Дейвид Линч!

Едва ли трябва да ти припомняме кой е Дейвид Линч. Името му е добре познато в кино индустрията от последните 20 и повече години. През дългата си кариера той изгражда свой характерен и нетрадиционен начин за изобразяване на филмовото повествование, разпознаваем стил от публика и критици по целия свят.

Малко преди премиерата на новия сезон на Twin Peaks, който идва 26 години по-късно от последния, решихме да ти извадим 8 цитата, които говорят за философията на живота на този велик творец.

1908026

Мисля, че хората не разбират един прост факт: в живота няма смисъл. Струва ми се, че за това им е страшно дискомфортно.

Мислим, че с времето приемаме закономерности, но единственото, което действителност правим е да губим въображението.

Аз виждам абсурда навсякъде. Хората винаги се държат адски странно. За това и обичам кафенетата – там може лесно да се види всичко.

Захарта ме прави щастлив и вдъхновен. Аз имам тежка захарна зависимост. Наричам захарта "щастие в гранула".

Когато свърши Twin Peaks почувствах истинска тъга. Беше ми ужасно трудно да напусна този свят. Бях влюбен в героите и техните противоречия – исках да виждам как се движат и съществуват.

1908025

Секс – нещо удивително. Това е като джаз – една песен и много вариации. Можеш да я слушаш постоянно и аранжимента да се сменя винаги. Сексът трябва да е такъв.

Злото винаги е балансирано заедно с доброто. Но този баланс се загуби, след като масовите медии изляха на хората толкова много, че те вече не се справят.

Единственият автор, в който мога да се припозная е Кафка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ