Страхотни филми, които ще ти донесат настроение в нощта на Хелоуин

22.10.2020, 13:00

Та и преди това!

   
 
Страхотни филми, които ще ти донесат настроение в нощта на Хелоуин

Заради пандемичната обстановка, може би някои от вас предпочитата да не се събират с приятели на големи партита по случай Хелоуин тази година. Но, ако си почитател на американския празник, винаги има начин да внесеш малко есенно настроение у дома и да се повеселиш, макар и без компания.

Днес ще ти предложим няколко филма, които не са изпълнени с кървища и ужаси и носят точно онзи приповднигнат дух, от който мнозина ще се лишат тази година.

Hocus Pocus (1993)

2254236

В нощта на Хелоуин три сестри-вещици възкръсват от мъртвите, 300 години след като са обесени за магьосничество. Те планират да изядат всички деца в града, за да останат вечно млади и само черна котка може да ги спре. Филм с атмосфера на Хелоуин и мистика, който изобщо не страшен, а даже е много забавен.

Каспър (1995)

2254234

Специалистът по паранормални явления д-р Харви пътува из Америка с дъщеря си Кат и гони призраци. Един ден Кат среща Каспър, който изобщо не е като другите лоши духове. Можеш да гледаш и втората част на име "Каспър среща Уенди " (1998), където добрият призрак се среща с вещицата Уенди, изиграна от много младата Хилари Дъф.

Beetlejuice (1988)

2254231

Тим Бъртън е майстор в създаването на тъмна и хипнотизираща атмосфера в киното. В историята призраците наемат "био-екзорсиста" Beetlejuice, за да прогонят хората, които са се настанили в къщата им, но нищо не върви по план. В ролите са неподражаемият Майкъл Кийтън и младата Уинона Райдър. Атмосферен филм, в който има както забавни, така и наистина страшни моменти. Има много готини костюми и грим, за които филмът дори получи Оскар.

Булката труп (2005)

2254232

Друга класика на Тим Бъртън, този път, очарователна готическа куклена анимация. Младият мъж Виктор е завлечен в отвъдното от силите на тъмнината и е женен там за мистериозната булка труп. По това време истинската булка на Виктор го чака в света на живите.

Кошмарът преди Коледа (1993)

2254233

Още една атмосферна куклена анимация, създадена от Тим Бъртън, макар и само като продуцент. Според сюжета в света има отделен град, посветен на всеки празник. Главният герой Джак Скелингтън живее в град Хелоуин, но му омръзва да плаши децата, затова иска да се премести в града на Коледа и да бъде Дядо Коледа. Но в крайна сметка празникът се превръща в истински кошмар.

Семейство Адамс (1991)

2254235

Тъмното и необичайно семейство е създадено от американския художник Чарлз Адамс за комикси в списание The New Yorker през 1938 г. И дори през 60-те години за тях е заснет сериал. Но повечето хора познават и обичат филма от 90-те години на миналия век, и то с основание. Това е забавна и атмосферна черна комедия с великолепни актьори.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ