Скрити детайли във филмите за Хари Потър, които малцина успяват да уловят

11.06.2020, 13:00

А ти?

   
 
Скрити детайли във филмите за Хари Потър, които малцина успяват да уловят

Днес сме подготвили нещо много интересно за феновете на магията. Oказва се, че във филмите за Хари Потър има много любопитни детайли, скрити послания и интересни закачки, които обаче са скрити за ненаблюдателните. Обзалагаме си, че си пропуснал повечето от тях!

Одеждите на Волдемор избледняват всеки път, когато един Хоркрукс бива унищожен, за да създаде впечатление, че той бавно изчезва.

2232141

В "Хари Потър и Философският камък" (2001) виждаме портрет на Ан Болейн, висящ на стълбището. Ан, съпруга на Хенри VIII, е обвинена, че е вещица и впоследствие екзекутирана.

2232130

Първата среща на Снейп с Хари и тайното му послание

2232131

Един от въпросите, които Снейп задава на Хари е дали той знае до какво би довело добавяне на прахообразния корен на асфодел към инфузия от пелин. Хари не знае отговора, но това не е най-важната важната част.

Това всъщност е кодиран коментар, който остава неясен за зрителите, които нямат задълбочени познания за символиката на цветята през викторианската епоха. Асфодел е лилия, която за викторианците символизира смърт, докато пелинът отразява загуба и отсъствие. С този коментар Снейп всъщност има предвид майката на Хари.

В сцената, в която Невил не може да си спомни какво е забравил, това се оказва неговата роба, тъй като той е единственият, който не я носи.

2232137

Интротата стават все по-тъмни всяка година, точно като филмите.

2232135

Крайните надписи на "Огненият бокал" съдържат магически отказ от отговорност: "Никакви дракони не са били наренени при създаването на този филм".

2232134

Начините, по които Хари, Рон и Хърмаяни носят своите шалове отразяват техните характери

2232138

Във "Философският камък" виждаме как шалът на Хърмаяни е завързан спретнато и напълно около врата ѝ, на Хари е свободно хвърлен през рамо, а Рон просто го е наметнал около раменете си. Това символизира как Хърмаяни е общо взето перфектна, Хари е бунтар, но уравновесен, а Рон - няма какво да го коментираме.

Заглавието на втория филм във франчайза на "Фантастични зверове" съдържат "Даровете на смъртта".

2232136

На стената на кафенето в "Даровете на смъртта", част I, има плакат за пиесата "Equus" - истинска пиеса, в която участват Даниел Редклиф и Ричард Грифитс.

2232140

В сцената със смъртта на Снейп има шал на Грифиндор, висящ на заден план, който е препратка към неговата храброст.

2232133

Косата на Хърмаяни расте в "Даровете на смъртта" Част 1, за да покаже колко дълго тя, Рон и Хари са пътували в търсене на Хоркрукси.

2232139

Във "Философският камък" актьорът, който играе лорд Волдемор, е изписан като "Онзи-който-не-бива-да-се-назовава".

2232132

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ