Кацането на луната: късометражен филм от абсолютно оригинални снимки!

20.12.2019, 17:00

Най-интересното нещо днес

   
 
Кацането на луната: късометражен филм от абсолютно оригинални снимки!

Архивни видеа от кацането на луната има много, но този филм не е направен от тях. За изработката му са използвани само оригинални снимки, но направен толкова майсторски, че изобщо не личи.

Графичният дизайнер Кристиан Стангъл използва архива на мисия "Аполо", за да направи филма Lunar . В процеса на работа той намира множество снимки, които са направени последователно и така се оформя една нова картина. За филма са нужни две години, а музиката е написана от брат му.

"Аполо е третата американска програма за пилотирани космически полети и първата в света програма за изпращане на хора на Луната и връщането им обратно. Обхваща периода от 1961 до 1972 г. Програмата е кръстена на древногръцкия бог на светлината, музиката и танците Аполон (на старогръцки: Ἀπόλλων). Името е предложено в началото на 1960 г. от Ейбръхам Силвърстейн – мениджър на НАСА. Според него то е подходящо за такава мащабна програма. Това име получават и космическите кораби на САЩ от трето поколение, използвани както в програмата, така и за пилотирани космически полети след нейното приключване."


 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ