Защо в старите анимации се подхлъзват на бананови обелки и наковални им падат по главите?

05.08.2020, 09:30

Чудил ли си се?

   
 
Защо в старите анимации се подхлъзват на бананови обелки и наковални им падат по главите?

Сигурно си забелязал как в анимациите от миналия век героите се подхлъзват на бананови обелки, бият се по главите с наковални и се взривяват с динамит. Оказва се, че това не са просто измислици, а тези неща са се случвали и в реалността.

Алексей Замски, сценарист от издателство Bubble обяснява, че всичко това е свързано с историята на САЩ. Ето защо:

Бананова кора

2240492

До 20 век бананът не е бил популярен и се е считал за скъп и екзотичен. Но през 1890-те години компанията Chiquita решава да внесе банани в САЩ. Така те стават най-популярната улична храна и банановите кори биват разпръснати навсякъде по улиците.

Наковалня

2240491

През 19-ти век в Америка са пускани наковални вместо фойерверки. В някои щати дори имат традиция да ги изстрелват във въздуха в Деня на независимостта на САЩ. Понякога наковалните падат върху главите на хората.

Медна тръба

2240490

Warner Bros. Entertainment е основана от четиримата братя на Уорнър - Хари, Алберт, Сам и Джак. В средата на 50-те години Хари и Джак се бият много жестоко. Служителите на студиото казват, че веднъж видяли Хари да преследва Джак с тръба в ръце. Този момент се появява в анимационните филми за Looney Tunes за Бъгс Бъни, Туити, Дъфи Дък и други.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ