Как да подгoтвим къщата за домашен любимец

19.01.2016, 14:30

За котка или куче, не за жена

   
 
Как да подгoтвим къщата за домашен любимец

Котките и кучетата имат собствено мнение по въпроса с жилището ви. Някои от вас вече може да са изпитвали на гърба си апокалипсиса от появяването на нов член на семейството от царство Анималия (иначе казано - животно). Днес ще ви разкажем съвсем накратко как да се подготвите, за да не берете ядове после, да спорите за креслото пред телевизора и да останете без нито едно цвете.

1. Защитете цветята

Кой от кого трябва да защитите е спорен въпрос. Например, котките и ловните кучета спокойно биха решили да си направят дупка в саксията или просто да си похапнат. Проблемът идва, ако растението има степен на токсичност или е кактус. Във всеки случай ще ви трябва терариум за растенията, които са опасни.

2. Защитете мебелите

Котките ще започнат да точат нокти по крачетата на диваните и столовете, а кучетата най-вероятно ще си гризкат, докато са малки. Обгърнете крачетата на мебелите с тънко, но здраво въже. Това ще защити крачетата, докато кучето е малко, а котката ще свикне просто да си точи ноктите там и няма да ви се налага да купувате специални играчки.

3. Разделете пространството

1629768

Направете специално място за кучето, което да бъде само негово, научете го по команда да ходи там. При котките е по-сложно, те често намират най-уютното място, което е шкафът например. Направете компромис и отделете най-ниския рафт за котката. Така или иначе, няма да съумеете да я отучите да влиза в шкафа.

4. Съхранете най-ценното

Животните обожават да си играят точно с това, с което не трябва. Всичко, което е ценно за вас или може да ги нарани, трябва да стои заключено, като коша с боклука и тоалетната хартия, например.

5. Направете играчка

Не е нужно да давате десетки левове за скъпи и безинтересни играчки. Малко канап, трупче от дърво, стара кутия, топче прежда... животното не се интересува колко сте платили за играчката, стига тя да е интересна.

6. Направете местенце

Кучетата и котките обожават да ви досаждат докато работите вкъщи или просто си цъкате на компа. За да избегнете това, направете уютно местенце до компютъра (мястото, където прекарвате най-много време). Така, когато животинчето иска да бъде до вас, ще легне на него, а не в скута ви. Котките директно лягат на клавиатурата.

1629762

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ