Samsung Gear 2 - новият смарт часовник на Samsung

07.08.2014, 19:33

Поредната уникална смарт джаджа

   
 
Samsung Gear 2 - новият смарт часовник на Samsung

След като Samsung беше една от първите компании, разработили смарт часовник – Galaxy Gear – тази година на пазара се появи и част втора на това изобретение – Galaxy Gear 2. И двата модела са базирани на един принцип – посредством тях потребителите контролират смарт телефоните си. Новият модел обаче има допълнителни екстри, които привличат феновете на подобни джаджи.

1357420

Това, което най-много отличава Samsung Gear 2 от своя предшественик е, че е базиран на операционната система Tizen, която позволява наличието на значително повече функции, както и удължен живот на батерията. От Samsung отново залагат на все по-елегантната визия на продуктите си и тазгодишното подобрение на умния часовник е с 2мм по-тясно, с 1мм по-тънко и с 5г. по-леко. Отличава се и с прахо и водоустойчивост, за разлика от Gear 1, който е защитен само от капки вода.
Новата смарт играчка се предлага в три цвята – сив, златен и оранжев, а каишката може да се сменя по всяко време.

1357422

Ето, че подобно устройство вече всеки може да си закупи и да му се наслади на живо. Дали някой си е представял, че подобна играчка, позната досега само от шпионските филми ще се разпространява свободно на пазара? Характеристиките на Samsung Gear 2 са забележителни, като се има предвид, че става въпрос за часовник. Новият смарт часовник разполага с 1,63'' Super AMOLED екран, чувствителен на допир. Разделителната му способност е 320х320, - впечатляваща за толкова малък екран. Процесорът е 1GHz, двуядрен – 512 RAM и 4GB вградена памет. Както и предишния Gear и този разполага с 2MP камера за шпионски снимки и HD видеа. За фитнес маниаците е предназначена опция за измерване на пулса.

1357418

Смарт часовникът на Samsung, обаче, не може да се използва самостоятелно, но всички Galaxy телефони с Android 4.3 Jelly Bean и нагоре са съвместими с него. Свързвайки Gear с вашия смартфон, той изпълнява функцията на втори дисплей. На него можете да виждате всички съобщения, статуси, имейли от телефона си без да се налага да го вадите от джоба. Можете дори да приемате обаждания, тъй като устройството има вграден микрофон.

1357421

Други екстри на Samsung Galaxy Gear 2 са аларма, хронометър, таймер, галерия, програма за времето и функция да намира телефона ви, когато не знаете къде е. Gear 2 може да бъде управляван и с гласови команди, управлява плейъра ви, както и силата на звука.

Уникално е какви глезотийки се предлагат на пазара, а още по-любопитно е какви ли джаджи ще ни предложи бъдещето.

Тръпнем в очакване!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 07.08.2014 | 22:46
1 Брей,много е готин!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ