Nokia се завръща с впечатляващ нов смартфон

11.01.2017, 14:15

За първи път Nokia с Android

   
 
Nokia се завръща с впечатляващ нов смартфон

Напредването на технологиите е много хубаво нещо и като изключим някои дреболии като пристрастеността, определено можем да кажем, че светът става по-добър, благодарение на тях. Има обаче сантиментални хора, за които все още е трудно да простят на смартфоните, задето засенчиха и направо убиха легендата Nokia.

Ние сме точно такива сантиментални хора и когато разбрахме, че любимата ни марка планира грандиозно завръщане, съвсем естествено леко се просълзихме. Вече под крилото на HMD Global, Nokia обяви, че ще пусне първия си Android смартфон в историята - Nokia 6.

1836482

Сред характеристиките на устройството са 5,5-инчов 1080p дисплей, 4 GB RAM, 64 GB дисково пространство, 16 MP задна и 8 MP предна камера. Има обаче уловка - според The Next Web, поради все още неясни причини, телефонът ще се появи само на територията на Китай.

От сайта мислят, че решението е на HMD Global, които смятат, че в Китай има висок растеж на търсенето и печалбата там ще е голяма. Ние се надяваме това наистина да е така и да им даде увереност за продажби по целия свят. Както казахме, фенове сме!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ