Chromebook Flip C100 или първият хибриден хромбук

На достъпна цена от едва 300 долара

   
 
Chromebook Flip C100 или първият хибриден хромбук

Първо на първо - какво е хромбук? С няколко думи, това е лаптоп, който използва популярния браузър на Google - Google Chrome, като своя операционна система.

Хромбуците не са напълно функциониращи лаптопи, но ако прекарвате времето си пред компютъра предимно в интернет и нямате нужда от допълнителни функционалности, които и без това не използвате на стандартните си машини, то хромбукът може да бъде евтина и удобна алтернатива за вас.

Chromebook Flip C100 на Asus е първият до този момент хибриден хромбук, който може да бъде използван освен като лаптоп, също така и като таблет.

Машинката е с 10-инчов екран и издържан дизайн с алуминиево покритие, като освен че ще ви донесе продуктивност, този хромбук ще погали и чувството ви за естетика.

1536041

Най-изненадващата част при този модел обаче е цената му. Тя започва от едва 250 щатски долара и достига до 300 при моделите с 4GB RAM памет.

Преди да си закупите хромбук, трябва внимателно да помислите дали подобен тип платформа ще бъде достатъчна за нуждите ви. Ако основно прекарвате времето си пред компютъра в браузване, обработка на документи, изпращане на мейли, стриймване на филми и музика или чатове с приятели, то може би нямате нужда от нищо повече. С оглед и на цената, естествено. Освен нея, други предимства при хромбуците са липсата на софтуерни ъпдейти, нуждата от правене на бекъп-и или каквато и да е опасност от прихващането на вируси.

1536042

Google заслужват похвала и за оптимизирането на операционната система ChromeOS. Платформата вече върви далеч по-гладко спрямо началото на своето съществуване, като добри "пипвания" на точните места е претърпял и нейният интерфейс.

Батерията на този хромбук издържа около 6 часа на интензивно браузване и работа с машината.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ