95% от мобилните телефони в Япония са водоустойчиви

07.02.2020, 17:00

Причината е, че хората трябва да могат да ги използват и под душа

   
 
95% от мобилните телефони в Япония са водоустойчиви

Водоустойчивите смартфони стават все по-често срещани на западните пазари, но не може да се каже, че това е задължително условие за техния успех. В Япония обаче това е така, като почти всички мобилни телефони трябва да са такива и тази тенденция не е от скоро, ами се наблюдава вече повече от десетилетие. Статистиките сочат, че близо 95% от смартфоните в Япония са водоустойчиви, защото хората трябва да могат да ги използват дори когато са под душа, съобщава NYDW.

Изглежда японците са доста по-привързани към своите смартфони и производителите са осъзнали това от рано. Именно в Страната на изгряващото слънце се появява първият водоустойчив мобилен телефон в историята - Casio Canu 502S през 2005 г. Не след дълго всяка компания с амбиции да се настани на японския пазар е трябвало да направи устройствата си водоустойчиви. 

1809992

Дори технологични гиганти като LG и Samsung е трябвало да се адаптират към тази норма, за да останат конкурентни в страната. Така например LG изобщо не пуска в продажба там новия си модулен флагман G5, защото няма как той да бъде водоустойчив, следователно изобщо няма смисъл да бъде предлаган.

"Мобилният телефон е с нас 24 часа в денонощието. Използваме го в тоалетната, под душа, в дъжда. Затова е много важно той да бъде здрав и устойчив.", казва вицепрезидентът на Fujitso Нобуо Охтани.

Така че ако си мислите, че сте прекалено зависими от мобилния си телефон, но все пак не го взимате със себе си под душа, значи може да бъдете спокойни. Има как да стане по-зле!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ