Това е най-добрата оптична илюзия за 2020 година 2

05.01.2021, 13:00

Жестоко!

   
 
Това е най-добрата оптична илюзия за 2020 година

Винаги сме се възхищавали на оптичните илюзии и поради тази причина често ви показваме тези, които най-много са ни впечатлявали през годините. Оказва се, че съществува състезание за оптични илюзии на име Best Illusion Of The Year Contest. Те тъкмо обявиха победителя зая 2020 година, а ние вече нямаме търпение да ти го покажем.

Тазгодишният победител спечели журито с 3D изображение на стълбите на Шрьодер. Първоначално съществуващи в 2D равнина, стълбите на Шрьодер са известна оптична илюзия от немския естествовед Хайнрих Г. Ф. Шрьодер, която, когато се обърне, изглежда по един същи начин.

2268171

3D моделът, използван в тази илюзия, е изработен от Кокичи Сугихара от университета Мейджи, Токио, Япония. Описанието обяснява, че това е едно от онези изображения, които имат две интерпретации, независимо дали е 2D или 3D и остава стълбище, гледано отгоре, въпреки че е завъртяно на 180 градуса по вертикалната ос.

Тъй като е сложно за обяснение, можеш да видиш нагледно за какво иде реч във видеото по-долу.

Мат Причард от Обединеното кралство е на второ място с неговата огледална илюзия с кутия с Coca-Cola. Начинът, по който се представя илюзията, изглежда като огледало, което отразява кутията, но в действителност това е дупка в стената и безогледална рамка. На първо четене звучи тъпо, но във видеото илюзията е представена по доста интересен начин.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ