Технологията на облекчаването или свръхмодерни нужници по японски

09.02.2015, 17:08

Когато тоалетната е по-умна от нас

   
 
Технологията на облекчаването или свръхмодерни нужници по японски

Спокойно можем да кажем, че японците са като цар Мидас, с тази разлика, че всичко, до което се докоснат, вместо в злато се превръща във високотехнологична джаджа. Ако случайно ви се е доходило по нужда докато четяхте предното изречения, това няма да ви спаси, защото дори тоалетните в Япония са свръхмодерни...

1470914

Първото, което прави впечатление, е, че в Япония тоалетните са на всяка крачка, безупречно чисти са и са безплатни. Дори най-обикновена дупка в пода в тази страна разполага с могъща канализация и водопровод.

1470916

За туристите са предвидени информационн табели, които да разяснят упоптребата на "двете нули". Както можете да забележите, в Япония клекалата се използват с лице към казанчето, а не с гръб.

1470910

Когато говорим за тоалетни, нещата наистина загрубяват - пултът отдясно ви позволява да настроите тоалетната така, че да отговори на личните ви изисквания.

1470919

Можете да се възползвате от подмиваща струя вода. Трябва да изберете само в коя посока искате струйката и с какво налягане.

1470913

Може да ви се стори странно, но тоалетните в страната на изгряващото слънце се грижат дори за отоплението на вашето седалище, разполагайки с подгряваща седалка.

1470918

Редом с дотук изброените екстри, трябва да знаете, че някои от тези прекрасни фаянсови изделия могат да изсушат вашите скъпоценни полукълба, пускайки топла въздушна струя от специален отвор.

1470921

За притеснителните японските инженери са се погрижили специална звукова уредба да заглушава отзадните звуци с шум на вода и птички.

1470912

За родителите, които няма къде да оставят децата си, в тоалетните са пригодени специални кресла за малчугани...

1470920

А това е една от най-странните тоалетни, комбинирана с кранче и мивка. Тук можете да си измиете ръцете без да напускате кабинката, а използваната вода служи за почистване на продукцията в чинията.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ