Страхотни сайтове, с които ще пътуваш без да ставаш от дивана

25.08.2020, 13:00

Колко удобно!

   
 
Страхотни сайтове, с които ще пътуваш без да ставаш от дивана

Заради короната, пътуването извън страната ства малко сложен и напрягащ процес. Не можем да отидем навсякъде, където поискаме, пък и да беше позволено, не сме сигурни, че е добра идея да го правим.

Хубавото е, че живеем в технологично развити времена и вече можеш да пътуваме без да напускаме дома си. Днес ще ти представим няколко сайта, които ще ти помогнат да посетиш различни точки на света с няколко клика на мишката.

Cities and Memory

Сайтът представя звукова карта на света. Можете да изберете два режима: "физически" и "психологически". В първия ще чуеш произволен звук, а във втория - фолклор.

WindowSwap

В WindowSwap можеш да видиш градовете през очите на местните жители или това, което виждат от прозорците си.

GeoGuessr

В GeoGuessr играчът попада на произволно място от Google Street и трябва да посочи собственото си местоположение на картата възможно най-точно. Единственият начин да определиш местоположението си са пътните знаци и рекламните банери.

Smelly Maps

Smelly Maps ти позволяват да разбереш какви миризми има в града въз основа на данни от социалните мрежи. Картата отразява миризмите от храна, боклук или коли.

Life underground

Life Underground отразява подземния живот на големите градове. Потребителите могат да се возят в метрото в 18 града по света - да говорят с произволни пътници и да слушат фонова музика.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ