САЩ срещу Япония в битка с гигантски роботи 2

29.09.2016, 11:15

Това ще е наистина велико!

   
 
САЩ срещу Япония в битка с гигантски роботи

Гигантските биещи се роботи са част от попкултурата на Япония, а в последните години все по-силно се популяризират и по целия свят, благодарение на телевизия, филми и видео игри. Въпреки това, те все още съществуват само в сферата на научната фантастика, но това изглежда ще се промени много скоро. 

Калифорнийската компания Megabots Inc. е построила близо 5-метров робот-гладиатор, наречен Mark II, и е отправила предизвикателство за битка към японската Suidobashi Heavy Industries, която е произвела 4-метровия Kuratas. Японците са дали съгласието си и сега и двете компании провеждат тестове на своите чудовищни машини, за да бъдат максимално подготвени за боя. 

Целта на Megabots Inc. не е победата на всяка цена, а превръщането на подобни битки в популярно развлечение. Ако сте гледали "Real Steel" с Хю Джакман, значи можете да си представите точно за какво мечтаят американците. Те предвиждат цялостна спортна лига, в която отбори от целия свят строят човекоподобни роботи и ги пускат в битка един срещу друг на изпълнени от фенове зали и стадиони. Трябва да кажем, че ние определено бихме посетили такова събитие!

Първата по рода си битка между Mark II и Kuratas беше предвидена за началото на есента, но в последствие беше отложена и все още няма официална дата за провеждането ѝ. Най-вероятно това ще се случи през следващата година и ние със сигурност ще му обърнем внимание! До тогава, надъхайте се с тези клипове, представящи двете убийствени машини:

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ