Представяме ти SIN: първата българска суперкола

29.08.2019, 11:00

Не може да бъде!

   
 
Представяме ти SIN: първата българска суперкола

Запознай се със SIN: първата българска суперкола. През 2011 г. Росен Даскалов, български състезател, автомобилен инженер и шофьор на картинг, комбинира познанията си за технологиите и опита си в мотоспорт и създава SIN CARS. Първоначално разположена в Нортхемптън, Великобритания, компанията се мести в Мюнхен, Германия, а по-късно в родното място на своя основател - Русе, България.

До ден днешен компанията е произвела общо 7 модела в три отделни серии (пътна кола, състезателна кола и модулна кола) - SIN R1 450, SIN R1 550, SIN R1 GT4, SIN R1 VTX, SIN R1 650, SIN R1 550 ХИБРИД НА ПЛОГИН И СИН S1.
SIN R1 650 безспорно е най-мощният български суперкар (с изключение на хибридния SIN) с 8-цилиндров V конфигурационен двигател, който се предлага с 650 hP.

2179168

Той има впечатляващо ускорение от 0-100 км / ч за 2,5 секунди и максимална скорост от 350 км / ч - това е без допълнителни модификации, разбира се. С други думи, този звяр има отличен потенциал дори такъв, какъвто е.

Като бивш състезател и ръководител на успешната компания, Росен Даскалов говори изрично за правилата за пътна безопасност и все още работи за повишаване на осведомеността за значението на усъвършенстваното образование за пътна безопасност не само в България, но и в целия ЕС. Това е една от причините, поради които компанията избра да стартира многонационалната програма SIN CARS Academy - стаж, който се фокусира не само върху техническите аспекти на дизайна, формирането и програмирането на автомобилите, но върху реалната безопасност на водачите, състезателите и пешеходците - ключова фактор, който никога не бива да се пренебрегва.

2179169

Началната цена за по-малко мощните модели е 200 000 евро + предварителна такса.

Страничната линия на компанията, на име L City, се фокусира върху градските автомобили, чисто ново поколение изцяло електрически автомобили (за разлика от хибридния им SIN). Иновативният подход, въведен в линията L City, е, че превозните средства от тази серия ще бъдат напълно съвместими с технологията за самоуправление, която се разработва от няколко години. Ако всичко върви по план, L City автомобилите ще бъдат сред първите търговски серии от безпилотни автомобили, които, надяваме се, няма да инициират толкова много инциденти, колкото са предизвикали сегашните проекти на Waymo, Drive AI и други.

2179170

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ