Подкрепете играта Victus, за да има дебели гърци и клечави римляни

27.05.2016, 14:15

Проектът откри кампания в Kickstarter

   
 
Подкрепете играта Victus, за да има дебели гърци и клечави римляни

Искрено се радваме, когато в България се създават свежи неща и смеем да твърдим, че сега ще ви разкажем точно за такъв случай. Става дума за студиото Victus Games, което си е чисто българско и в момента разработва нова онлайн стратегия, кръстена Victus Game: Rewrite History. От съвсем скоро проектът има своето място и в Kickstarter, където авторите му се надяват да съберат нужната сума, за да завършат играта. Категорично сме убедени, че тези момчета заслужават подкрепа от медии и фенове и затова решихме малко да ги поразпитаме за тяхната игра и българския футбол. Познайте кое от двете е по-смислено.

Представете се на нашите читатели по начин, който те никога няма да забравят.

Ние сме ония типове, които твърдят, че на сфинкса му липсва носът, защото го е отнесла летяща чиния още при строежа едно време. Най-вероятно защото извънземното-капитан е било леко пияно с древноегипетска бира, но това е друга история. Ние сме ония типове, които вярват, че троянският кон е една голяма измама и гениален маркетингов трик – с негова помощ гърците са си пробутвали гиросите в чужди крепости.

Разкажете ни за вашата игра – защо я правите и от колко време се занимавате с нея?

Нашата игра е историческа, но не съвсем, защото дава на потребителя сам да си пренапише историята, както пожелае. Дори и да е забавна, тя все пак е стратегия и като такава ще предоставя дълбок геймплей на потребителя, позволяващ различни стилове на игра. Правим нашата игра, защото харесваме жанра, но ни писна да виждаме едни и същи заглавия в него. Скучни, суховати, твърде "епични". Имахме нужда от заглавие, в което гръцките пехотинци са ниски и дебели, а римските – клечави и не особено внушителни.
С проекта се занимаваме вече близо две години, хич не ни омръзва и вярваме, че най-доброто тепърва предстои.

1714615

Защо избрахте да създадете точно стратегия?

Защото измислиха "Flappy Bird", а игрите с ферми вече не са на мода. Шегата настрана, стратегията просто е изключително интересен жанр и ни допада както за игра, така и за измислянето ѝ. А и защото е предизвикателство, това е един от най-трудните типове игри за създаване.

Преди дни стартира кампанията ви в Kickstarter. Какви хора очаквате да се включат и да ви помогнат?

Богати и влиятелни, разбира се. Ако пък не се включат те, ще разчитаме на такива като нас – фенове на жанра, ентусиасти, които харесват миризмата на независими игри (нещо средно между кафе, бира и пица на парче), хора, на които, също като на нас, са им писнали скучните игри. Очакваме подкрепа от България, но и от чужбина.

С какво Victus Game: Rewrite History се различава от останалите игри?

Victus се различава от останалите игри в жанра, защото има перфектно изпипана графика, балансиран геймплей, който не я превръща в "плати, за да спечелиш" игра, чувство за хумор и 10 точки бонус чар на студиото от египетските богове.

1714618

Ако трябва да продадете играта си на някого точно в този момент, какво щяхте да му кажете, за да го навиете моментално?

Че е безплатна. Което е истина.

Като част от гейминг средата в България как виждате развитието ѝ спрямо световната?

Доста по-добро от развитието на българския футбол спрямо световния футбол например. В България има няколко големи международни студиа за игри, има доста професионалисти и добри условия за създаване на игри. Абе, защо не вземете да прочетете най-успешния пост в нашия блог, който е именно по темата?

Какво дават онлайн стратегиите на хората, които ги играят? А отнемат ли им нещо?

Всички игри дават на хората развлечение и вид медитация – оставяш си злободневните мисли настрана и се потапяш в една красива вселена, в която единствената ти грижа е да спукаш каската на противника си и никой няма нищо против това. Игрите отнемат време. Както всяко друго нещо, впрочем.

1714617

С какви други проекти можем да свържем вашето студио Victus Games?

С още пет успешни заглавия... в обозримо бъдеще, надяваме се. Victus Game е първият проект на студиото ни, в него работят хора, които имат изключително интересни и успешни индивидуални проекти – 3D ефекти за холивудски филми, успешни бордови игри, награди от конкурси за изкуство, реализирани заглавия за други компании в нашия жанр.

Коя е първата игра, която някога сте играли?

Животът е игра и всички ние я играем от самото начало до самия game over на най-висока трудност. Най-хубавата игра, всъщност.

А най-новата, по която сте се запалили?

Вчера излезе Overwatch – шуутър от Blizzard. Половината ни екип в момента се разкъсва между нея и Kickstarter-а ни. Даже смятаме да си искаме финансирането от Blizzard, защото така ни нарушават работния процес.

1714611

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ