Кристофър Чейни - хакерът, който цели 10 години публикува голи снимки на звезди

04.06.2020, 13:00

Страшен мръсник!

   
 
Кристофър Чейни - хакерът, който цели 10 години публикува голи снимки на звезди

Преди десет години хакер на име Кристофър Чени започва да публикува голи снимки на известни личности в мрежата, а по-късно разкрива и най-важните им тайни. Чени хаква пощите на холивудските звезди от ей така, скука и самота,  тъй като няма приятели и работа. Хакерът използва буквално цялото си време в изучаване на живота на други хора.

Чейни хаква звезди в продължение на три години. Той тегли не само голи снимки на знаменитости, но и цялата им кореспонденция с колеги, приятели, роднини и любовници. Хакерствата му се равняват на повече от 10 хиляди файла - Cheney ги разпечата и ги постави в папки по азбучен ред. Той научава всички тайни на Холивуд, тайните на звездите и сценариите на някои нови филми, без изобщо да излиза от стаята си.

През 2008 г. Чени е без работа от около две години и живееше с баба си. Той споделя, че по цял ден е играл компютърни игри и е гледал филми в малката си стая. Чейни няма приятели, никога не се е срещал с момичетата и почти не е общувал с роднини - майка му се е омъжила втори път и рядко се вижда със сина си. Мащехата му пък просто му изпраща по хиляда долара на месец. Тогава той решава да не работи, тъй като получава достатъчно пари за начина на живот, който води.

Въпреки хакерските му наклонности, Чени не е програмист. Той просто намира пощенските адреси на звездите и им сменя паролите. Това се оказва съвсем просто, защото много известни личности не допускат, че могат да бъдат хакнати, затова оставят стандартни отговори за проверка на паролата. Така Чейни лесно намира отговорите на тестовите въпроси в стила на "името на първия ви домашен любимец" или "бащиното име на майка ви". Първата му жертва е Скарлет Йохансон. В нейната поща той намира адресите на други жертви.

2231105

В продължение на два месеца той разкрива пароли от пощенски кутии на повече от 30 знаменитости. В Google не винаги могат да се намерят отговори на въпроси за възстановяване на паролата. Но Чейни се справя и с това доста бързо.

Дни по-късно той открива моминското име на прабаба Анджелина Джоли, името на булдога на братовчедка на Ди Каприо и номера на Едуард Нортън в училищния му футболен отбор. Кристофър толкова се вманиачава в живота на звездите, че почти не спи. По цял ден седи пред компютъра и чете писмата на хората. Четенето на писма от звездите не само му разкрива всички тайни на Холивуд, но и разбира, че животът му не е толкова лош. Оказва се, че знаменитостите имат и доста често срещани проблеми като кавги с роднини или посещения до зъболекаря.

След като открива голя снимка на Скарлет Йохансон, Чейни я пуска в сайт, в който хакерите качват интимни снимки на други звезди. Той публикува снимката на Скарлет Йохансон без да иска пари за нея. После забелязва, че тези снимки започват да се обсъждат в пресата и затова публикува снимки на Мила Кунис, Кристина Агилера и Ева Мендес.

Това, че пресата пише за мистериозен хакер започва да му харесва, затова той започва анонимно да разказва тайните на звездите от тяхната кореспонденция. Той разкрива личната им информация, публликува сценарии и филми, които все още не са излезли. Когато филмовите студия започват да търпят щети, полицията се намесва.

2231107

През 2012 Чейни отбелязва десет години, откакти е започнал с хакването на голи снимки и лична кореспонденция. Когато ФБР нахлуват в дома му, той не се съпротивлява, а дори се радва, че са дошли, защото иначе нямало да може да спре.

В момента той е заменил малката си стая със затяорническа килия, но не вярваме,ч е животът му е много по-различен.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ