Кои са заболяванията, от които страдат геймърите?

24.01.2021, 10:00

Не си е работа!

   
 
Кои са заболяванията, от които страдат геймърите?

Наскоро професионалният играч на Call of Duty Thomas ZooMaa Paparatto обяви решението си да се оттегли от esports поради нараняване на палеца и китката. Томас е на 25 години като 8 от тях е посветил на състезания. След контузията му стана трудно да се състезава с най-добрите играчи в света и затова той спря да се наслаждава на процеса. Въпреки че геймърите не работят по 8 часа на ден, те също са застрашени от голям брой заболявания. Ето 5-те най-често срещани.

Остеоартрит

Обикновено се диагностицира при възрастни хора, но все повече млади геймъри страдат от него. Остеоартритът е заболяване на ставите, което причинява чести болки в гърба и скованост. Причината е заседналият начин на живот.

Затлъстяване

Геймърите са склонни да седят много и да се движат малко. Вместо това ядат мазна и нездравословна храна като тестени закуски и бърза храна. Резултатът е наднорменото тегло. Опасно е, защото може да доведе до обостряне на сърдечно-съдовите заболявания и развитие на онкологични болести.

Болки в китките

Тендовагинитът на De Quervain е нарушение на сухожилията на палеца. Възниква поради прекомерен стрес върху китката. Синдромът може да доведе до болка в китката, подуване на палеца и кисти.

Пристрастяване към игрите

Учените оспориха разпространеното убеждение, че игрите правят младите хора насилствени и провокират престъпления. Но пристрастяването към компютърните игри наистина съществува. Ситуацията се усложнява от факта, че лекарите нямат ясен план за лечение на разстройството.

Отслабено зрение

За да предотвратим бързото увреждане на зрението, трябва да държим компютъра на разстояние от 50 см, да правим почивки на всеки час и да изключваме екрана. Следват ли геймърите съветите на лекарите? Разбира се, че не.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ