Клип на деня: епичен гаф със зенитна ракета С-300

07.12.2016, 17:15

Цялото видео от изтрелването до взрива (с невероятно качество) и любопитни подробноси за оръжието

   
 
Клип на деня: епичен гаф със зенитна ракета С-300

Дори най-сигурният зенитно-ракетен комплекс  в света С-300 е в състояние да се повреди. За 40 години експлоатация всичко се случва...

Любителско видео ни показва повреда в една от ракетните станции по време на международно военно учение на страните Русия, Беларус, Казахстан и Китай. Мястото е Астраханска област, полигон Ашулук.

По надолу ще видиш цялото видео и снимки от инцидента. Както и някои любопитни подробности за зенитно-ракетен комплекс С-300.

С-300 (по класификация на НАТО SA-10) е съветска зенитно-ракетна система (ЗРС) със среден радиус на действие. Приет е на въоръжение в СССР през 1979 година. Предназначен за отбраната на крупни промишлени и административни обекти, военни бази и пунктове за управление от удари на средствата за въздушно-космическо нападение на противника.

1818474

Способен да унищожи балистична ракета и ракетни цели. Става първия многоканален зенитно-ракетен комплекс, способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно.

Главен разработчик е Научно-производствено обединение "Алмаз".

1818473

България също е оператор на С-300 разполага с 10 установки - два дивизиона с по 5 комплекса са, придобити с цел охрана на въздушното пространство и противоракетна отбрана.

1818475

Системата С300 има много модификации с различни ракети, радари, защита от нападение, увеличаване на обсега и възможност да се бори с балистични ракети на малко разстояние и летящи на ниска височина цели.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ