Как да разпознаваме фалшификатите на любимите ни джаджи?

15.09.2021, 09:00

Не е лесно!

   
 
Как да разпознаваме фалшификатите на любимите ни джаджи?

Популярните марки на мобилни устройства имат множество евтини, некачествени и дори опасни за живота из здравето ни копия. Някои от тях са направени толкова добре на външен вид, че изпитваме огромна трудност в различаването им.

Много от копията се продават на безумно ниски цени и това ни изкушава. Но това далеч не значи, че нискокачествени фалшификати не се предлагат и на жената на оригинала. Не оставяйте високата сума да ви заблуди.

Ето как да ги разпознавате!

Проверете опаковката

1909003

Повечето фирми, които произвеждат фалшификати не обръщат много внимание на опаковката. Често тя е крива и по нея има множество други дефекти. Шрифтът е замазан и трудно се чете. Оригиналният производител никога не би го допуснал.

Разгледайте ръководството за употреба

1909001

В него обикновено се съдържа информация за устройството, която е написана на езика на държавата производител и на още няколко от най-разпространените езици. Ако виждате само йероглифи и никакъв превод поне на английски, значи в ръцете ви е попаднало копие.

Обърнете внимание на материала, от който е изработен продуктът

Независимо дали продуктът е изработен от пластмаса, гума или алуминий, тези материали могат да бъдат както ниско, така и високо качество.

1909000

Оригиналните производители никога не пестят от доброто качество на продуктите си, затова можете да сте сигурни, че продуктът е фалшив, ако по него има ръбове и други дефекти.

Шрифтовете са от огромно значение

Логото е отличителният белег на фирмата, затова то трябва да бъде коректно изписано, без правописни грешки и да се запази в своята цялост през годините.

1908998

Производителите на фалшификати в повечето случаи оплескват логото с изкривени,размазани и дори променени букви.

Проверете зарядното

Всяко зарядно трябва да е пригодено за употреба в страната, в която живеете. Ако в упътването пише да си купите адаптер или друго зарядно, това е много лош знак.

1909004

Оригиналните зарядни устройства нямат разделение между пластмасовите части, което да се различава цветово. За вашата безопасност металните им върхове са добре изпипани и изолацията е качествена.

Погледнете отблизо жаковете

Техният изправен вид е основен признак за високо качество. При оригинала жакът ще стои здраво и равномерно, докато при фалшификатът ще видите неправилни ъгли и извадени части.

1909002

Символите върху изолацията не трябва да се изтриват лесно, а телта трябва да е гъвкава и равномерна.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ