Започва строителството на първия космически хотел

03.03.2021, 09:00

Колко ли ще струва една нощувка?

   
 
Започва строителството на първия космически хотел

Първият в света космически хотел започва строителство и ще разполага с ресторанти, кино, спа център и стаи за 400 гости.

Работата трябва да започне в ниска околоземна орбита през 2025 г. Разработена от Orbital Assembly Corporation (OAC), станцията Voyager може да заработи още през 2027 година. Тази космическа станция ще бъде във формата на голям кръг и ще се върти, за да генерира изкуствена гравитация.

2279405

Подробностите за разходите за изграждане на станцията остават неизвестни и все още не е ясно колко ще трябва да похарчим за една нощ в хотела. Но OAC твърди, че разходите стават по-ниски благодарение на ракети носители за многократна употреба като SpaceX Falcon 9 и бъдещия Starship.

Композицията ще бъде съставена от поредица от пръстени, с множество "модули", прикрепени към най-външната част от пръстените. Някои от тези 24 модула ще се управляват от Gateway Foundation и ще бъдат предназначени за неща като екипаж, въздух, вода и енергия. Хотелът също така ще включва фитнес зала, кухня, ресторант, бар и други интересни съоръжения.

2279407

Останалите модули ще бъдат отдадени под наем или продадени на частни компании и правителства. Правителствените агенции биха могли да използват станцията за помещение на собствен научен модул или като център за обучение на астронавти.

2279406

Идеята за орбитална космическа станция датира от най-ранните дни на космическите пътувания, идея на Вернхер фон Браун. Концепцията за станцията Voyager се появява за първи път през 2012 г. със стартирането на Gateway Foundation. Първо екипът планира да тества концепцията с прототипна станция с много по-малък мащаб и свободно летящо съоръжение за микрогравитация, подобно на Международната космическа станция.

Когато тестването приключи, робот на име STAR - Structure Truss Assembly Robot - ще изгради рамката за Voyager в орбита. Докато хотелът е първоначалната цел на космическата станция с изкуствена гравитация, компанията се надява в бъдеще да отдава пространство на агенции, включително НАСА и ЕКА.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ