Гигантски робот ще пази границата на Южна Корея

04.01.2017, 20:15

Изглежда сякаш е излязъл от филма "Avatar"

   
 
Гигантски робот ще пази границата на Южна Корея

Ситуацията на Корейския полуостров е взривоопасна от години и двете държави там са постоянно на ръба на пряк военен конфликт. И докато технологиите (както и всичко останало) в Северна Корея все още са на едно ниво някъде от средата на 20-ти век, то тези в Южна Корея са доста напреднали. 

Най-новото доказателство за това е новият гигантски пилотиран робот Method-2, създаден от компанията Hankook Mirae Technology. Той е висок 4 метра, тежи 1,5 тона и убийствено много прилича на роботите, които хората използваха в хитовия блокбъстър на Джеймс Камерън "Avatar". Това не е случайно, защото дизайнерът на гигантската машина Витали Булгаров е бил част от екипа на филма, както и на други екшън продукции като "Transformers" и "RoboCop".

1832301

Роботът е в 12-тият месец от развитието и усъвършенстването си и се очаква в близко бъдеще да бъде използван на границата със Северна Корея, като предупреждение за лидера Ким Чен Ун. Освен за военни цели, той ще може да бъде използван в складове, на строителни обекти и при различни бедствени ситуации.

"Това е първият в света пилотиран робот, който има два крака. Създадохме го, за да работи в екстремни условия и опасни зони, където хората не могат да отидат.", казва собственикът на Hankook Mirae Technology Ян Джин Хо и добавя, че все още трябва да се свърши много работа, преди машината да стане напълно готова за експлоатация.

1832303

Плановете на компанията са завършената версия на Method-2 да бъде готова за потенциални купувачи до края на 2017 г., а цената му ще е около 8 милиона долара. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ