В Япония вече има повече зарядни станции за електромобили, отколкото бензиностанции

03.10.2016, 15:45

Японците винаги са за пример

   
 
В Япония вече има повече зарядни станции за електромобили, отколкото бензиностанции

Япония е една от първите страни в света, които засилено наблягат на въвеждането на електромобили и е може би най-бляскавият пример за това как тези технологии да бъдат правилно приложени в ежедневието. Всъщност, ако погледнете карта със зарядните станции за такива автомобили в страната, ще видите, че те са повече от обикновените бензиностанции.

Цифрите сочат, че Страната на изгряващото слънце вече има над 40 000 устройства за зареждане на електромобили, което е с около 5000 повече от станциите за наливане на бензин, дизел или газ. Това гласи проучване, проведено от Nissan, което се стреми да покаже на света, че вече няма място за притеснение относно пробега на електрическите коли.

Всичко това е в резултат на добрата работа в тази насока от правителството, което през 2013 г. е сключило договор с водещите компании от автомобилната индустрия, поемайки ангажимент да вложи 1,025 трилиона долара в инфраструктура за зареждане на електромобили. По това време в страната е имало едва 4500 зарядни станции, което означава, че Япония е реализирала близо 800-процентно увеличение на техния брой за само три години.

Така се работи, дами и господа! Така!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ