Въздушен филтър RIDEX: съвети

04.01.2019, 15:07

За да сте винаги сигурни за вашия автомобил

   
 
Въздушен филтър RIDEX: съвети

За да сте сигурни, че въздушният Ви филтър е винаги работоспособен в добро състояние, трябва поне да се уверите, че можете подмените въздушния филтър след определено време.

Освен това, за да успеете да направите това по ефективен начин, е важно също да се уверите, че познавате и сте наясно с всички Ваши навици на шофиране, за да сте в по-добра позиция и да знаете как да се справите с Вашия въздушен филтър. Ако сте шофьор, който управлява автомобила си в песъчлива среда или пустиня, тогава е небходимо да сменяте въздушния си филтър по-често за сравнение с шофьор, който кара автомобила си по чиста магистрала.

Повечето съвременни двигатели, използващи се в наши дни, обикновено се нуждаят от определено количество въздух, за да могат да проемат гориво. Когато не подавате на двигателя си достатъчно количество въздух, се получава прекалено богата гориво-въздушна смес за Вашия автомобил.

В резултат на това двигателят Ви започва да се дави. Затова трябва винаги да сте сигурни, че въздушният Ви филтър е в добро състояние, за да може да улавя всички песъчинки, които биха могли да причинят сериозна повреда на двигателя.

При търсенето на подходящия тип въздушен филтър, то въздушният филтър RIDEX може винаги да бъде добър вариант за Вас. Тези маркови въздушни филтри идват с измервател, който играе важна роля, за измерването на въздушния поток към Вашия двигател. Филтър и други части за колата могат да бъдат закупени от AUTODOC.bg.

 

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ