Tattoo Time

08.08.2011, 17:01

   
 
Tattoo Time

Познавам едно момче, което от поне седем години иска да се татуира. Обаче не го прави. Казва, че не е намерил своята татуировка. И може би е прав. Защото честно казано вероятно никой и нищо няма да е толкова дълго с вас, колкото татуировките ви. И веднага казвам татуировките, в множествено число, защото на всички фенове на това изкуство, е ясно, че човек "Без една може, но с една не може".

Напоследък татуирането е много повече от само интересно, то е мода, мания, практика. Както за мъжете така и за жените.

Мъжете и татуировките

Факт е обаче, че мъжете и татуировките имат по-дълга история заедно. Тази връзка датира още от преди новата ера. Счита се, че първите татуировки започват да се правят преди около 60 000 години. Една от версиите за причините за татуирането гласи, че по този начин са били отличавани най-храбрите войни в племето, тяхната принадлежност към дадена група, извършването на определени ритуали, знак за богатство или заради вярването, че татуировката е гаранция за преминаване в отвъдния живот.

Сега татуриането, както всичко останало, се е видоизменило, модернизирало и е доста актуално. Факт е, че много мъже с най-различни професии, произход, от различни класи, от бизнесмени, през спортисти (особено спортисти), до рок звезди и всякакви други, са просто луди по татуровките.

Причините

Много пъти, когато гледам "Татуировки в Маями" се чудя защо хората трябва да имат определен повод, за да си направят татуировка. Склонна съм да вярвам, че просто си измислят такъв, за да отидат и да нарисуват върху тялото си онова, което искат. Някои отиват с молба да им нарисуват починал роднина или приятел, други, за да напишат върху тялото си нещо, което силно ги е впечатлило и се е превърнало в мото на техния живот, за да илюстрират някаква драстична промяна в живота си или за да подчертаят нещо, което им е повлияло много положително или отрицателно, да покажат своята гордост от важен момент в живота им, като раждането на детето им, новата им приятелка или религиозната им принадлежност.

Аз лично възприемам татуировките на един човек като външно отражение на вътрешния му свят. Затова не си позволявам да съдя коя татуировка е хубава и коя не. Ако някой си е изрисувал рози и сърца, то сигурно те преобладават в неговите мисли, ако някой си е татуириал тигри и дракони, то сигурно тигри и дракони се бият с неговото вътрешно "Аз".

Но имайте предвид, че не всички хора са либерални в това отношение, особено шефовете ви. Така че добре се замислете за естеството на бъдещата си татуировка и мястото, на което смятате да си я направите.

Изборът

Не винаги по-голямата татуировка е по-хубава. Ако решите да се татуирате може да си изберете нещо по-дискретно. Имайте предвид, че понякога татуировките по тялото ви не трябва да се виждат! Също така – когато показвате татуировката ви, тя трябва да отговаря на останалата част от облеклото ви, затова внимавайте какви цветове избирате за нея, когато се татуирате.

Никога не си татуирайте

Както вече казах, татуировката ще остане с вас по-дълго от всеки друг. Ако има нещо, което остава завинаги, то това е тя. Разбира се, пластичната хирургия може да ви предложи методи за нейното относително заличаване, но трябва да сте наясно, че мястото, на което ще се татуирате никога повече няма да изглежда по същия начин както преди татуировката. Затова си помислете преди да си лепнете името на гаджето, Мила например, на цялата ръка и после се чудите дали да го преправите на Милан и да станете фен на отбора отнемай къде или да го допълните с още по-тъпото: "Мила, не се връщай никога повече!"

Надписите са най-рисковани. Човек никога не може да има доверие дори на самия себе си. И това което днес считате за много остроумно и яко, утре може да ви се вижда плоско и тъпо.

Разбира се, всеки решава сам къде и какво да си татуира, но няма да сгрешите ако изберете място, което не е постоянно пред погледа ви. Защото колкото повече гледате татуировката си, толкова по-вероятно е тя да ви омръзне по-бързо.

Факт

Без значение какво казват жените, те определено си падат по мъже с татуировки.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 10.10.2012 | 13:05
1 Наистина има много шефове, които не са либерални към татуировките, но за сметка на това нали вече се произвеждат специални кремове които могат временно да заличат татуировката. И така проблемът е решен.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ