Red Hot Chili Peppers в България

28.11.2011, 12:15

   
 
Red Hot Chili Peppers в България

Няма шега, няма измама. Днес ако имахме уред за измерване силата на звука в офиса, той сигурно щеше да се пръсне, когато с колегите разбрахме от София Мюзик Ентърпрайсис, че Red Hot ще имат концерт в България. Не можем да сме сигурни дали мъжките ревове или женските писъци от радост в офиса бяха по-силни, но важното е, концерт ще има.

Той е насрочен за 1 септември 2012 г. на стадион "Георги Аспарухов" в София. Начален час 20:00.

И няма как да не сме поDiv-ели от очакване на предстоящия концерт. Все пак Red Hot са една от най-яките рок групи в света, въпреки че музиката им изобщо не се изчерпва с рока, а се разпростира към фънк, пънк, хип-хоп. Групата се състои от вокалиста Антъни Кийдис, китариста Джош Клингхофър, басиста Майкъл "Флий" Балзари и барабаниста Чад Смит. Като тази година за пореден път бяха напуснати от китариста Джон Фрушанте.

През своята 28-годишна история бандата има продадени над 60 милиона албума и шест награди "Грами". На 26 август тази година Red Hot издадоха дългоочаквания си десети поред студиен албум "I'm with You", който дебютира директно на първо място в седемнадесет държави, сред които Великобритания, САЩ и Канада. 

Световното турне "I'm With You" официално започна на емблематичната дата 11 септември в Богота, Колумбия и ще продължи до 2013 година.

Билетите за концерта в София ще бъдат на цена от 70 до 150 лева и продажбата им започва от 2 декември (петък) в 10:00 ч. на касата на Арена Армеец София, билетния център на НДК и касите на Тикетпро (и партньори).

Знаем, че е малко раничко, но организаторите предупреждават, че на концерта няма да се допускат лица под въздействието на алкохол или наркотични вещества. Ние вече "теглим кеша от дълбоки резерви" и чакаме да стане 2 декември.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ