Google уволни инвалид-трансексуален, гей, третия пол, който искаше повече либералност от компанията!

25.11.2018, 18:00

За жалост в днешния век това е новина и скандал, сори...

   
 
Google уволни инвалид-трансексуален, гей, третия пол, който искаше повече либералност от компанията!

Многократното сме ти разказвали за бившия служител на Google – Джеймс Дамор. Той обвини компанията за това, че дискриминира белите мъже с консервативни виждания. Генералния директор просто каза: "Това не е ок" и го уволни.

Манифестът на Дамор събра смесени реакции. Намериха се противници и поддръжници. Повечето обаче са на мнение, че уволнението му само потвърждава истинността на неговите твърдения. Стигна се дори до там, че се направиха широки обществени дискусии.

Изглежда обаче Google реши да се поправи, но не така както на всички ни се иска. Само преди часове стана ясно, че срещу компанията е повдигнат съдебен иск от бивш неин служител. Той се казва Тим Чевайер (Tim Chevalier) и е инвалид, гей, трансексуален, третия пол, петия пол (опазил Бог още какво) и има крайно либерални възгледи.

Той смята, че е уволнен заради откритата критика към писмата на Дамор.

(Извиняваме се за вътрешното вмешателство на автора в текста и личната позиция... ама, някак си много "транс" просташко идва всичко)

Та, транс "нещото" подава иска в съда с уводните думи: "Вътрешната платформа за комуникация на служителите в Google постоянно се използва за тормоз на жени, унижение на "не-бели" хора (people of color — DIV), служители на LGBTK и други малцинства ".

Google от своя страна отговори, че "цени живата дискусия" и това е основна част от културата на компанията. Но това не означава, че "всичко е позволено" (that doesn't mean anything goes). Кодексът на компанията не позволява прокарването на стереотипи, които да нанасят ущърб на работещите (каквото и да значи това).

Ама чакай сега да ти кажем точно за какъв индивид става въпрос:

В иска се съобщава, че през 2016 година, инвалидът, гей, трансексуален, третия пол, петия пол и прочие подава вътрешно съобщение до ръководството: "Ако имаме по-малко черни и латиноамериканци, това не означава ли, че ги смятаме за по-лоши?". Компанията му връща съобщение, че наемането на хора на IT позиции се случва по умения, а не по етническа принадлежност. "Пичът" решава, че това е расизъм...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ