8 простички подхода, чрез които да подобрите живота и здравето си

25.04.2016, 12:30

Четете внимателно

   
 
8 простички подхода, чрез които да подобрите живота и здравето си

Животът ни е толкова сложен и разнообразен, че рано или късно ни се налага да се спрем и да се вземем в ръце. Част от въпросното стягане се състои в това да се погрижим за себе си колкото се може по-добре, за да вкараме живота си в правилния път. Предлагаме ви 8 трика, чрез които да подобрите живота и здравето си.

1. Благодарете

Звучи странно, но е факт, че когато един човек искрено благодари за нещо на друг човек, първият се чувства по-добре. Същият ефект усещаме и когато сме благодарни за нещо, което ни се е случило в живота генерално. По този начин караме мозъка си да мисли за нещата, от които се чувстваме добре, а не да се насочва към негативното.

2. Раздвижете се

Намирайте си поводи да се движите повече от обикновено. Ако можете да избирате между стълби и асансьор, изберете първия вариант. Телата ни са създадени за движение, така че бъдете така добри към тях и им го предоставяйте.

3. Спете

Да, знаем, че сте много натоварени и нямате време за нищо, но гледайте да спите повече. "От сън спомени няма" и "Ще спя, когато умра" са две от най-тъпите фрази, които чуваме редовно. Сънят е велико нещо. Не си го отнемайте.

4. Пийте вода

Водата е изключително важна за човешкия организъм и макар че доктор Радева ви е забранила изрично да близвате тази течност, не забравяйте да пиете, за да не ви става жадничко.

5. Яжте шарено

Когато пазарувате, гледайте да си взимате шарени храни. Запасете се с различни на цвят продукти и се ориентирайте към прясната храна, а не към пакетираните и дълготрайните продукти.

6. Яжте повече риба

Така и така не се наспиваме, работим повече и ядем гадории, ако сами не се насочим към рибата, няма кой да ни насочи. Повярвайте ни - честото ядене на риба ще подобри мисловната ви дейност и ще ви държи сити за по-дълго време.

7. Не пренебрегвайте храната като цяло

За повечето от нас храненето е досадно занимание, което претупваме, защото нямаме време или място, на което да се храним спокойно. Трябва да промените това и да направите така, че храненето да се превърне във важна част от деня ви, за която се подготвяте. Започнете да се храните с други хора, създавайте си ритуали и така по-лесно ще вмъкнете хапванията в ежедневния ви график.

8. Гответе по-често у дома

"Нямам време за готвене" е фраза, която използваме за самовнушение. Всъщност, колкото по-често си приготвяме сами храната, толкова по-качествено се храним като цяло.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ