5 случая, в които телевизионни предавания предричат бъдещето

31.05.2020, 14:00

Странно, но истина

   
 
5 случая, в които телевизионни предавания предричат бъдещето

Ако Нострадамус беше жив днес, то определено щеше да гледа сериали за вдъхновение. Някои от най-популярните и трагични събития в последните години са били "предсказани" с невероятна точност по телевизията. Вижте кои са те:

1. "The Simpsons" и Доналд Тръмп.
1770595

Преди цели 16 години популярното анимирано шоу предсказва нещо, което до скоро изглеждаше немислимо, но днес стана факт - президентситвото на Доналд Тръмп. В историята, която "The Simpsons" представя, милиардерът е бил президент на САЩ и е сътворил огромна бъркотия с бюджета, която наследницата му (Лиса Симпсън) трябва да оправя. Вероятно забърканата каша също ще се окаже вярно предсказание в близкото бъдеще...

2. "The Lone Gunmen" и 11-ти Септември.
1770593

Може би най-удивителната от всички телевизионни прогнози. В един от епизодите на този провалил се сериал (излъчен 6 месеца преди реалното събитие) се разказва за план за отвличане на самолет и блъскането му в Световния търговски център.

3. "Famili Guy" и Робин Уилямс.
1770596

В епизод от 10-ти сезон (2012 г.) на шоуто се казва за неуспешен опит за самоубийство на легендарният актьор. За съжаление това наистина се случи през 2014-та.

4. "Star Trek" и кацането на Луната.
1770592

В епизод, излъчен през 1967 г., се казва, че годината е 1969-та и пилотирана мисия до Луната ще излети следващата сряда. По ирония на съдбата, космическият кораб Аполо 11 с Нийл Армстронг потегля към Луната в сряда, 16-ти Юли 1969 г.

5. "Person of Interest" и Едуард Сноудън.
1770594

Този сериал ни показва група, която се опитва да предотврати престъпления, преди да са се случили. В един от епизодите се разказва за млад агент на Национална сигурност, който разбира за масово (и незаконно) подслушване и наблюдение на хора, провеждано от правителството. Той разкрива това пред медиите, след което е преследван от агенцията, за която е работил до скоро. Епизодът е излъчен около година преди Едуард Сноудън да направи абсолютно същото.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ