4 интересни теории за това, какво се случва след смъртта

04.08.2014, 13:45

И случва ли се въобще нещо?

   
 
4 интересни теории за това, какво се случва след смъртта

Въпреки гигантските научни скокове, които се правят днес, остава една загадка, неразгадана и може би неразгадаема – какво се случва след смъртта? Никой не се е върнал, за да каже със сигурност, затова единственото, което остава на човек е да предполага.

Предлагаме ви четири теории за това какво се случва след като умрем.

1.Има живот след смъртта

Втази теория вярва неврохирургът д-р Ебен Александър – не заради друго, а от личен опит! През 2008г. д-р Александър получава рядка форма на менингит и изпада в дълбока кома. След седем дена в мозъчна смърт, докторът се събужда без никакви последствия за организма му. Разказва, че докато бил в безсъзнание пътешествал до земното ядро, където се изправил пред Бог.

Можем да заключим, че или д-р Ебен е направил наистина колосално откритие, или не се е събудил съвсем здрав от комата.

2.Мозъкът може да функционира без помощта на тялото

Д-р Брус Грейсън от университета във Вирджиния е специалист с огромен опит във взаимоотношенията си с хора, били много близко до смъртта. Той е разглеждал над 100 такива случая. Не малко пациенти са му описвали чувствата, изпитали на прага между живота и смъртта – чувство на мир, любов и спокойствие, чувство на напускане на тялото и духовно извисяване, среща с починали близки и с Господ. Повечето учени обясняват това, като халюцинации, предизвикани от големия стрес, който мозъка претърпява в такъв момент. Според д-р Грейсън, обаче, това може да е доказателство, че умът действително може да функционира без тялото.

3.Никога не умираме наистина

Експертът по биоцентризъм Робърт Ланза твърди, че времето и пространството съществуват, само за да можем да разберем света около нас, т.е. без съзнание, пространството и времето всъщност не съществуват, следователно никога няма да умрем наистина, а смъртта, такава, каквато я познаваме, е просто рестарт, който води до всички възможности.

Умирайте, животът е пред вас!

4.Няма нищо фантастично в смъртта

Това е най-широко разпространеното мнение сред лекари и учени. Те вярват, че със смъртта, човек просто престава да съществува. А как ще обяснят светлината, виденията на Господ, срещата с починали близки, които хората на прага на смъртта виждат? Д-р Уенди Райд, невролог от университета Емъри, вярва, че всичко това са трикове на мозъка, свързани с отделянето на голямо количество ендорфин в него, което е причината за подобни явления.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ