14 факта за "Breaking Bad" - един от най-великите сериали

28.07.2015, 18:58

Кога и в България подобна продукция?

   
 
14 факта за "Breaking Bad" - един от най-великите сериали

Ако трябва с една дума да изкажем мнението си за сериала "Breaking Bad", то ще бъде с тази - ВЕЛИК! И да, не приемаме българското му заглавие "В обувките на Сатаната". Има причина оригиналното наименование да е такова. Не знаете ли каква е? Ще разберете защо "Breaking Bad" се казва по този начин, както и още любопитни факти.... точно сега!

1. След като гледа епизода "Ozymandias", Джордж Р. Р. Мартин нарича Уолтър Уайт по-голямо чудовище от всеки във Вестерос и обещава да измисли нов персонаж, с когото да поправи тази своя грешка.

2. Заради успеха на сериала някои дилъри започва да добавят синя боя към метамфетамините, които произвеждат, за да "брандират" продукта си.

3. Режисьорът иска Туко, който е брилянтен злодей, да участва в целия втори сезон но актьорът Реймънд Крус получава голяма роля в друга продукция и няма как да продължи да се снима.

3. Принудени да намерят друг злодей, от екипа представят на публиката Гъс Фринг, който е тотален анти-Туко тип.

4. Сериалът има 62 епизода. 62-ият елемент в Менделеевата таблица е Самарий. От него се правят лекарства за облекчаване на болката на онкоболни.

5. Когато разбира за съществуването на сериала "Трева", Винс Гилиган иска да спре със снимките на "Breaking Bad", защото смята, че историите са еднакви. По-късно в интервю споделя, че ако е знаел, изобщо е нямало да започне снимки.

6. Когато кръщава сериала, Гилиган смята, че всички знаят какво значи "breaking bad". Във Вирджиния, откъде е родом, "breaking bad" означава да се забъркаш в неприятности.

7. Арън Пол и Брайън Кранстън си правят тематични татуировки, когато снимките на сериала приключват.

8. GPS координатите, които водят до заровените пари на Уолт в сериала, всъщност са тези на студио "ABQ", където са снимките на продукцията. Екипът иска да е сигурен, че координатите не водят до място, което наистина прилича на локация за заровено съкровище.

9. Ако през 2007 и 2008 г. не се случва емблематичната стачка на сценаристите, сценарният екип е щял да убие персонажа Джеси Пинкман в девети епизод още на първия сезон. Слава богу, плановете им се променят.

10. Брайън Кранстън наистина се е научил да прави метамфетамини, преди да започне снимките.

11. Много фенове на "Breaking Bad" се опитват да повторят сцената, в която Уолт хвърля пица на покрива на дома си. Собственикът на къщата, който наистина живее в нея, не е доволен от този факт.

12. Екипът на сериала наистина създава сайт savewalterwhite.com, а събраните пари на стойност 125 000 долара даряват на Национален онкологичен център.

13. В епизода, в който зрителите се запознават с проститутката Уенди, снимките са прекъснати закратко, защото преминаващ човек, който не знае, че има снимки, спира и иска да наеме актрисата Джулия Минечи за един час.

14. Нито веднъж Уолтър Уайт-младши и Джеси Пинкман не се срещат в нито един от епизодите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ