Термометърът в Илинойс чукна -30!

05.01.2021, 10:30

Ужас и безумие!

   
 
Термометърът в Илинойс чукна -30!

В Средния Запад на САЩ или по-точно Илинойс, Уисконсин хората преживяват необичайни студове. Например в Чикаго температурата падна до -30 °. Това е вторият най-студен ден в историята на града, а ситуацията в Америка се усложнява допълнително от полярни вихри и ледени ветрове.

Колко точно е студено в момента в САЩ? Въпреки факта, че действителната температура достига -30 °, те се чувстват като -40 ° или дори -50 °, заради ледения вятър и полярните вихри, които обикновено се образуват в региона на Северния полюс.

2268135

Железопътните линии биват опожарени, за да могат влаковете да се движат по тях. Металът се свива при много ниски температури и затова единственият начин да влязат отново в употреба е да бъдат запалени.

В щата Илинойс училищата са затворени, полетите са отменени и хората са помолени просто да не излизат. Единственият плюс е непланираният уикенд, който може да бъде прекаран в гледане на филми под одеялото.

Ето как изглежда най-натовареният път в Чикаго:

2268134

2268133

Най-малко 21 души загинаха от силните студове. Някои замръзнаха, други загинаха при катастрофи, причинени от виелици. По време на студеното време стотици хора бяха приети в болници с измръзване и настинки.

Екстремните студове накраха хората да изпробват различни експерименти и да се позабавляват. Някои решиха да излеят вряла вода във въздуха, а други направиха номера със замръзналите нудли. 

2268132

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ