Сутрешни рутинни процедури, които ти скапват деня

05.06.2018, 09:00

Утрото не винаги е по-мъдро от нощта

   
 
Сутрешни рутинни процедури, които ти скапват деня

Някой беше казал, че спечелиш ли утрото, спечелил си и деня. Вътрешно всички знаем, че е така, но реално колко от нас предприемат нещо в положителна посока? Замисля ли сте се колко малко ни трябва, за да ни тръгне денят малко по-ведро? 

1. Отлагането на ставането.

2065282

Всички сме минали през това. Да, говоря за всички нас, които имаме нагласени 5 аларми, които да звънят през 5-10 минути, докато не си вдигнем задника от леглото. Изследвания показват, че подобно отлагане няма да ни направи по-отпочинали и готови да посрещнем деня. Всъщност ще ни направи по-летаргични и демотивирани, защото по този начин мозъкът след всяко звънене на телефона е кондициониран отново да заспива. 

Алтернативата? Просто нагласете алармата за часа, в който ТРЯБВА да станете. 

2. Скролването.

2065283

Сигурни сме, че редица хора биха се припознали тук. Става въпрос за всички нас, които още със събуждането си започваме да дълбаем в социалните мрежи - Facebook, Instagram, Snapchat, а може би и в работния мейл. Когато се впуснете с главата надолу в социалните мрежи, вие се отваряте към всекидневни мнения, новини, кучета, бебета, което без да си давате сметка за него предизвиква емоционални реакции и активира егото ви. Това от своя страна повлича постоянно съдене за положението на нещата, сравняване, недоволство, което задава сценария на деня ви. 

Алтернативата? Изчакайте мозъкът ви да се разбуди. Послушайте музика вместо да се ровите в интернет.

3. Бързането.

2065281

Няма как да се погрижите за себе си с любов, ако всяка сутрин ви е едно напрегнато бързане. Алармата ви звъни 5 пъти преди да станете, после започвате да си губите времето във Facebook, след което ви остават 15-20 мин, за да изхвърчите през глава от дома ви. Това са 15-20  за един бърз душ, обличане и нагласяване. А някой път просто хвърляте малко сух шампоан по главата, разтривате го криво-ляво и потегляте все едно до сега не сте спали, а са ви ритали в бъбреците цяла вечер.

Какво означава това? Означава, че отново ще изкарате цял ден на енергийни напитки, смутита и сухи храни от близкото магазинче. Алтернативата? Винаги си оставяйте време да хапнете нещо, което да е възможно най-здравословно спрямо възможностите ви. Опаковайте си от вечерта храна за обяд. Ако може да се организирате от още по-рано, протренирайте.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ