Социалната изолация е единственият начин да се преборим с коронавируса! Стойте си вкъщи!

17.03.2020, 09:00

Не смей да си подаваш носа навън!

   
 
Социалната изолация е единственият начин да се преборим с коронавируса! Стойте си вкъщи!
Колкото по-бързо се предприемат мерки, толкова по-добре! Бизнесменът Томас Пуей анализира данните за заразата по държави и призова бизнесмени, служители и други хора със силата да предприемат действия в момента.
"Сега може да се страхувате, че реакциите са много крайни. Притеснявате се хората да не ви се смеят. Чудите се дали не е по-добре да изчакате другите да направят първите стъпки и дали това ще попречи на бизнеса твърде много. Въпреки това, след 2-4 седмици, когато целият свят ще бъде затворен и изолиран, когато се окаже, че няколкото ценни дни на социална изолация, които сте организирали, са спасили животи, вече няма да бъдете критикувани. Хората ще ви благодарят, че сте взели правилното решение." - обясни бизнесменът.

 

Защо коронавирусът е по-лош от грипа?

Основните причини: по-лесно се предава, има дълъг инкубационен период (2-3 седмици), последствията от него не са проучени (учените предполагат, че може да доведе до безплодие и други заболявания) и от него не се развива имунитет (веднага можете да се заразите с него втори път и тялото ще го понесе още по-трудно). Основният проблем се крие в статистиката. Ние знаем само за идентифицираните случаи и ако в твоя град има например 5 заразени, тогава най-вероятно има още 15, които са заразени, които не знаят и продължават да водят активен социален живот. Затова е изключително важно да си стоиш вкъщи в рамките на обявеното извънредно положение и да не пренебрегваш забраните на правителството. Може да си заразен с вируса, но дори и да не предполагаш.

Защо заплахата от коронавирус е неоспорима?

Много хора наистина изкарват болестта като обикновена настинка, но за рисковите групи (хора с диабет, възрастни хора със сърдечни и белодробни проблеми) коронавирусът е смъртоносен. Следователно, дори и тези, които не би трябвало да бъдат тежко засегнати от вируса, трябва да стоят у дома - по толкова прост начин те могат да спасят живота на други хора.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ